Audierea miniștrilor mai așteaptă! „PSD trebuie să înțeleagă libertatea de circulație a cetățenilor”

pnl
explo 1000x200

Dezbaterea în Senat a situației românilor plecați la muncă în străinătate a fost amânată. Alina Gorghiu garantează din nou că subiectul va fi lămurit luni. Senatorul PNL reamintește că dreptul românilor de a munci liber în statele Uniunii Europene este inalienabil și spune că PSD ar trebui să înțeleagă libertatea de pe piața muncii.

Audierea miniștrilor de la Externe și Muncă în legătură cu situația românilor plecați la muncă în străinătate a fost amânată pe luni. Alina Gorghiu acuză PSD că speculează cazul sezonierilor pentru obținerea de capital politic. Senatorul PNL spune că partidul său nu va intra în jocul social-democraților, motiv pentru care a votat în Biroul Permanent al Senatului pentru audierea lui Bogdan Aurescu și Violetei Alexandru. „Audierile miniștrilor Bogdan Aurescu și Violeta Alexandru care trebuiau să fie astăzi în Parlament, nu mai sunt. PSD speculează o temă atât de importantă, cum e cea a lucrătorilor sezonieri în state UE și o transformă într-un subiect politic. PNL nu va intra, însă, în niciun joc pe această temă, motiv pentru care am și votat în Biroul Permanent pentru audierile celor doi miniștri ai Cabinetului Orban”, a transmis Alina Gorghiu.

Senatorul Gorghiu oferă din nou garanții electoratului. Subiectul va fi dezbătut luni și cetățenii vor primi toate informațiile concrete. Alina Gorghiu reiterează dreptul românilor de a munci în străinătate și declară că statul român trebuie să atent în mod constant cu privire la respectarea drepturilor cetățenilor. „Dezbaterea publică pe acest subiect vă garantez că se va închide luni, pentru că veți avea toate lămuririle posibile și corecte. PSD trebuie să înțeleagă că în cadrul UE este garantată libertatea de circulație a cetățenilor săi și că nu există nicio piedică în calea românilor care doresc să muncească oriunde în statele membre. Depinde doar de ei, însă, cum preferă să ajungă la locul de muncă dorit: prin intermediul statului, prin agenții private sau, pur și simplu, în urma unui contract direct stabilit cu angajatorul. Sunt diferențe între acestea, dar asta nu înseamnă că statul român nu este permanent preocupat ca drepturile muncitorilor români să fie respectate atât în țară, cât și în străinătate.  Un lucru este cert: această audiere de luni va încheia definitiv speculațiile PSD pe subiect”, a încheiat senatorul PNL de Timiș.