Este cea mai mare înșelătorie, președintele i-a înșelat pe români! Luminița Jivan îi demască pe liderii opoziției!

Șefa PSD Caraș-Severin acuză un joc fals al președintelui Klaus Iohannis și al liderilor opoziției pe tema referendumului pe justiție, pe care îl cataloghează drept o mare înșelătorie.

După ce judecătorii Curții Constituționale i-au dat în cap președintelui României cu referendumul pentru care a insistat atât de mult și pe care l-a conceput după bunul său plac, Luminița Jivan iese la atac. De fapt, la contraatac, pentru că, decizia judecătorilor CCR, prin care aceștia au declarat neconstituționale, în parte, chestiunile din referendum, a generat reacții dure din partea opoziției. „Unanimitatea prin care s-a luat decizia CCR exclude orice partizanat politic în evaluarea situației. Nu CCR e devină pentru că Iohanis a formulat întrebări neconstituționale. Iohanis i-a înșelat pe români cerându-le să vină să voteze ceva inaplicabil. Era strict de datoria lui să se asigure că referendumul poate avea o finalitate în cadrul constituțional existent. Opoziția dă vina pe CCR pentru a masca incompetența lui Iohanis. Este cea mai mare înșelătorie a românilor care au fost chemați la vot ca să susțină ceva ce nu poate fi aplicat!”, a comentat deputatul PSD.

Șefa social-democraților din Caraș-Severin spune că președintele Iohannnis ar fi trebuit să pună mâna pe prima carte a țării, pe Constituție, și, eventual, abia apoi să formuleze întrebările pentru referendum. „La fel procedează din păcate și USR care îi amăgește în continuare pe români că va desfința pensiile speciale, deși acest lucru este inaplicabil din cauza limitelor constituționale și decizilor CEDO. Impozitarea propusă de PSD este singura soluție viabilă”, a mai spus Luminița Jivan.