Este bătut în cuie! Evenimentul oficial de deschidere al TM2023, între 17 – 19 februarie

tm2023 eoc revisited cultural programme january 22 cover (2)
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

S-a stabilit perioada exactă în care va fi organizat evenimentul oficial de deschidere al Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. Potrivit primarului Dominic Fritz, este vorba de 17 – 19 februarie, oferta detaliată de evenimente pentru anul 2023 urmând a fi anunțată în toamnă.

Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara, împreună cu Echipa Curatorială Timișoara 2023, a organizat luni o întâlnire importantă cu operatorii culturali, care va avea loc lună de lună. Asta în contextul în care mai sunt doar șase luni până când Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, astfel că organizatorii doresc să prezinte progresele din cadrul programului.

La eveniment a participat și Dominic Fritz, primarul Timișoarei, care a anunțat perioada exactă în care va fi organizat evenimentul oficial de deschidere al TM2023.

Mă bucur să anunț public că evenimentul oficial de deschidere al programului Timișoara, Capitală Europeană a Culturii va fi în 17 – 19 februarie 2023. Evenimentele culturale premergătoare Capitalei Culturale au început încă din această primăvară. În noiembrie vom avea o conferință internațională împreună cu Elefsina și Veszprém, celelalte două orașe capitale culturale de anul viitor pentru a prezenta oferta de evenimente pentru 2023. Până atunci, urmează un program intens de promovare. Chiar mâine voi fi la București la o întâlnire cu peste 20 de ambasadori din țări ale Uniunii Europene și nu numai care doresc să contribuie la promovarea Timișoarei și a Capitalei Culturale în țările lor. Este un efort diplomatic fără precedent în istoria orașului nostru, pe măsura titlului european pe care îl deținem”, a declarat Dominic Fritz.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

De asemenea, Alexandra-Maria Rigler, directorul Centrului de Proiecte Timișoara, a anunțat că, începând cu luna septembrie, operatorii culturali și instituțiile culturale vor avea la dispoziție noi oportunități de implicare și colaborare în cadrul programului cultural Timișoara 2023, prin apeluri deschise pentru completarea și consolidarea acestuia.

Echipa curatorială, aflată în contact constant cu reprezentanții juriului european, Comisiei Europene, precum și orașele din familia Capitalelor Europene ale Culturii, au trecut în revistă ultimele consultări și colaborări la nivel european. Orașele deținătoare ale titlului și instituțiile culturale europene vor avea o prezență consistentă în Timișoara în anul 2023, prin apeluri și finanțări dedicate la nivel european. Pentru a crește impactul și vizibilitatea titlului de Capitală Europeană a Culturii, cele trei orașe care vor primi titlul, Timișoara, Elefsina și Veszprém, vor anunța în același timp, în luna noiembrie, programul cultural detaliat pentru anul 2023”, au transmis reprezentanții Centrului de Proiecte Timișoara.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/