Eșec la privatizarea CET

Aleșii locali au fost convocați astăzi în ședință ordinară, la sediul administrației publice locale. Cu acest prilej, edilul-șef a prezentat rezultatul licitației pentru societatea de termoficare.

Colosul care generează pierderi de milioane de euro la bugetul local ar putea fi privatizat. Acest lucru însă se poate întâmpla doar în cazul în care firmele se înscriu la licitație. Deocamdată, doi investitori au cumpărat caietul de sarcini, însă niciunul nu s-a prezentat la ora și locația stabilite pentru privatizarea societății.

„Cu privire la termoficare, doresc să vă informez că pe 9 aprilie a avut loc licitația pentru termoficare, legea ne-a obligat să facem lucrul acesta. În 24 mai va avea loc a doua licitație. Este nevoie de 3 firme la acest procedeu. Dacă nu vor veni trei, atunci putem vorbi de o negociere sau de schimbarea soluției de furnizare a agentului termic. Ne adaptăm, avem toate variantele pregătite. Doi operatori au cumpărat caietul de sarcini, dar niciunul nu a depus oferta, au fost doar intenții, s-au informat. Firmele sunt din țară, una din partea de nord și una cu o filială la Timișoara”, a spus primarul Mihai Stepanescu, în urma ședinței de consiliu local de astăzi.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Reamintim că deși numărul abonaților a scăzut dramatic, CET continuă să primească milioane de lei din bani publici pentru furnizorul de gaz. Asta, din cauză că, deși pierderile de producție s-au diminuat, cele care transportă agentul termic ating în continuare cote alarmante pentru bugetul public. Periodic, administrația locală este pusă în situația de a solicita bani de la centru pentru a asigura supraviețuirea colosului.

Numai în 2007, societatea a avut o pierdere de 6 miliarde de lei vechi, dar activitatea derulată de firma Consiliului Local este păguboasă în continuare.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/