Escroc în libertate la Caransebeş! Ultima lovitură: 13.800 de lei şi 10 galbeni!

promovare online Timisoara Casa Auto

Polițiștii din Caransebeș caută un bărbat bănuit că în urmă cu câteva zile l-a escrocat pe un bătrân, luându-i din locuinţă 13.800 de lei și 10 galbeni. 

În data de 4 ianuarie a.c., în jurul orei 12.15, poliţiștii municipiului Caransebeş au fost sesizați prin apel la 112 de către un bătrân în vârstă de 79 de ani, din localitate, care anunța că un necunoscut i-a sustras o sumă mare de bani din locuință.

Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului, iar în urma cercetărilor efectuate au stabilit că în aceeași zi, în jurul orei 11, bătrânul a fost abordat, pe o stradă din apropierea locuinței sale din Caransebeș, de un bărbat necunoscut. „Intrând în discuție cu acesta, bătrânul i-a spus că are nevoie de un instalator întrucât are probleme la coloana de apă. Bărbatul necunoscut s-a oferit să-l ajute, fiind invitat în curtea locuinței. Ulterior, acesta a simulat o convorbire telefonică cu un instalator, asigurându-l pe bătrân că va veni cineva într-o oră pentru a remedia problema“, detaliază Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Caraş-Severin.

promovare banner maxagro

Bătrânul a fost întrebat de individ dacă deține sume de bani în casă, pentru că acesta din urmă ar fi fost director la o bancă și știe că în noaptea respectivă „se vor schimba banii”. Crezându-l, bătrânul l-a invitat în locuință și i-a înmânat toți banii pe care îi avea: 13.800 de lei, pentru a-i spune dacă mai sunt valabili. După ce i-ar fi examinat, necunoscutul i-a spus că nu mai sunt valabili și că trebuie schimbați la o bancă, oferindu-se să îl ajute. Bătrânul a acceptat, mergând în altă încăpere pentru a se schimba de haine. În acest timp, bărbatul necunoscut i-a spus că pleacă înainte şi îl aşteaptă la o agenţie bancară. „Ulterior, bătrânul a constatat că îi lipsesc 13.800 lei şi 10 galbeni şi a sesizat Poliţia“, mai precizează reprezentanţii IPJ.

Sursă foto: adevarul.ro

publicitate tmc 640