Eroul și frumoasa au venit din Taiwan în Caraș-Severin

teatrul de vest resita
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Opera Națională din această țară susține trei reprezentații în cadrul Festivalului „New Wave Theatre”.

Despre Opera Națională din Taiwan trebuie precizat că s-a înființat acum 95 de ani iar prin spectacolul cu care participă la ediția a patra a Festivalului „New Wave Theatre” își propune să ducă tradițiile și cultura taiwaneză peste tot în lume. Prima prezență în România s-a petrecut în 2016 la Galați, acolo unde au susținut un spectacol cu număr mic de personaje. Prezența la festivalul reșițean reprezintă însă adevăratul debut în România întrucât vin aici cu un spectacol complex, după cum a afirmat directoarea Chen Chao-Hsein.

festivalul New wave theatre

„Eroul și frumoasa” aduce în Caraș-Severin un crâmpei de cultură asiatică.

David Nan-Yang, ambasadorul Taiwanului la Bratislava, a invitat spectatorii din județ la spectacolele programate în cadrul festivalului. „Am venit de atât de departe pentru a prezenta spectacolul aici iar cel mai important aspect este schimbul cultural. Am înțeles că în festival sunt prezente trupe din cinci țări. Trupa noastră este devotată pentru a păstra tradițiile dar și pentru a le aduce inovații spre a face tradițiile accesibile tinerilor. E o muncă grea și mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă prezența noastră aici”, a spus David Nan-Yang.

Despre „New Wave Theatre” au aflat de pe internet și au decis numaidecât să se înscrie în festival. Acum sunt în Caraș-Severin pe cheltuială proprie și fără onorariu de spectacol și-și doresc mult ca prezența în festival să fie începutul unei frumoase prietenii în plan cultural și nu numai. Chen Chao-Hsein își amintește frumoasele impresii cu care pleca din România în 2016, acum regăsește România la fel de frumoasă. Următorul pas va fi ca și teatrul reșițean să meargă în Taiwan cu spectacolele proprii.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb
Festivalul New Wave Theatre de la Reșița

Un spectacol inedit pe scena Festivalului „New Wave Theatre”, prezentat la Reșița și Caransebeș.

Până atunci, publicul din Caraș-Severin este invitat la un spectacol inedit, „rupt” din cultura și tradițiile din Taiwan. Prima reprezentație a avut loc aseară în centrul Reșiței, pentru ca astăzi la ora 18:00, publicul din Caransebeș să fie invitat la casa de cultură a orașului iar luni de ora 13:00, Sala „Lira” a liceului de arte reșițean să găzduiască o variantă a spectacolului adaptată în scop educațional. Cei care au ratat reprezentația din centrul Reșiței pot fi convinși că au ce vedea întrucât spectacolul este unul deosebit nu doar pentru Reșița și Banat, ci chiar pentru România.

Povestea de pe scenă este una de dragoste îmbinând vechile tradiții și obiceiuri asiatice. Nu lipsesc nici demonstrațiile de arte marțiale sau inovațiile de factură românească, pe care publicul este invitat să le descopere.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/