Cooperativa Munca în Zadar și în Consiliile Locale Reșița şi Caransebeş!

După ce Consiliul Județean Caraş-Severin a trebuit să rectifice șapte hotărâri din cauza unei erori materiale, a venit şi rândul aleşilor locali din Reșița şi Caransebeş să constate că în „legislativul“ celor două municipii au fost adoptate HCL-uri cu scăpări importante. 

Aleşii locali din Reşiţa au propus, la ultimă şedinţă a Consiliului Local, rectificarea Bugetului pe 2017, pentru că aparatul de specialitate, cel care întocmise proiectul de buget adoptat în altă şedinţă, „a uitat” să prindă în buget și cheltuielile cu paza Parcului industrial din Valea Țerovei.

Liderul grupului de consilieri PSD, Mirel Sabo, a întrebat imediat de ce se introduce această cheltuială, iar primarul Nelu Popa a explicat că nu este o cheltuială nouă, că ea a fost cuprinsă și în bugetul pe 2016, doar că în cel pentru anul 2017, „dintr-o scăpare”, acești bani nu au fost avuți în vedere. Și când te gândești că încă mai sunt oameni care spun că partidele de „Solitare” nu fac nici un rău nimănui…

În celălalt municipiu, la Caransebeş, după trei ani de la aprobarea unei hotărâri de Consiliu Local, s-a constatat că HCL-ul respectiv, care face referire la Regulamentul de funcționare a sistemului de taxare a staționării și parcării autovehiculelor în municipiu, conţine o eroare.

În vederea eficientizării activității în cadrul Serviciului Public Poliția Locală și a respectării prevederilor legale cu privire la forma și textul procesului verbal de constatare a contravenției conform O.G. 2/2001, directorul executiv al Poliției Locale Caransebeș, Ioan Vasilescu, a propus Consiliului Local abrogarea articolului 19, punctul 4, din HCL 400/2014. Potrivit acestui articol, „contravenientul poate achita, în termen de 48 de ore de la data constatării contravenției, jumătate din minimul amenzii, caz în care va prezenta agentului constatator chitanța de plată în același termen de 48 de ore. În cazul în care sancțiunea nu se achită în termenul dat, se trece la încheierea procesului verbal de constatare a contravenției”.

S-a abrogat acest articol întrucât procesul verbal de constatare a contravenției nu poate fi înlocuit cu o notă de constatare, iar pe baza acestei note de constatare nu se poate emite chitanță, a argumentat directorul executiv al Poliției Locale Caransebeș.

CITEŞTE ŞI: Consiliul Judeţean Caraş-Severin se reinventează: Cooperativa Judeţeană Munca în Zadar!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/