„Era de așteptat, bine că nu a murit nimeni!”

sanatoriul marila

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin spune că tot răul ar putea fi spre bine după ce o bună parte din Sanatoriul Marila s-a prăbușit în cursul zilei de ieri.

Romeo Dunca a insistat pentru reinventarea actualei secții externe de Spitalului Orășenesc Oravița, iar Compania Națională de Investiții a plătit deja studiul de fezabilitate pentru modernizarea, extinderea și dotarea bătrânului sanatoriu astfel încât să fie adus la standardele zilelor noastre. Șeful CJ n-a fost surprins de ceea ce s-a întâmplat ieri, când pur și simplu o bună parte din clădire s-a dărâmat, și chiar se pregătește să profite de acest lucru. „Era de așteptat, bine că nu a murit nimeni! La etajul 3 am înțeles că erau câțiva pacienți. Am vorbit și ieri cu managerul de la Oravița, i-a mutat pe toți la spitalul din oraș, asta fiind o soluție provizorie. Să vedem unde putem să-i ducem, poate într-o clădire de la Asistență Socială. La ce să ne fi așteptat când ploua de atâta vreme înăuntru?!”, a comentat președintele Dunca pentru Express de Banat.

sanatoriul marila daramat

Compania Națională de Investiții a plătit deja SF-ul noului „Marila”, iar faptul că s-a dărâmat o parte importantă din clădire nu împiedică sub nicio formă continuarea proiectului inițiat la insistențele lui Romeo Dunca. „S-au făcut niște expertize în momentul în care s-au pregătit documentele pentru SF. Ne-au spus acele expertize preliminare că trebuie neapărat renovată clădirea, altfel se dărâmă. Soluția dată consta în raderea ultimelor trei etaje, clădirea trebuie dărâmată pe jumătate. Orice reabilitarea însemna folosirea fundației și a structurii până la un anumit punct, cu alte cuvinte, știam că sunt probleme de rezistență. Nu ascund faptul că vom încerca să profităm de situația asta. E o calamitate, putem simplifica foarte mult lucrurile. Sunt bani care se dau pe calamități. Poate ministerul alocă bani și îl facem integral. Ne bucurăm că n-au fost victime de niciun fel.”, a explicat președintele CJ.

sanatoriul marila prabusit

Până la urmă, doar șansa a făcut ca nimeni să nu fie rănit sau, mai grav, să-și piardă viața. Nici dintre pacienți, nici din rândul personalului medical. Imaginele sunt însă dezolante și vin să completeze o imagine tristă a sistemului public de sănătate din România, în care se mai găsesc spitale care ard sau pacienți tratați în codiții inumane. „Nu cred că s-a mai dărâmat vreun spital din România cu pacienți el! Putem vorbi despre cutremurul indiferenței față de problema de sănătate a Caraș-Severinului! Avem o premieră: spitalul care s-a dărâmat cu pacienți în el! Asta arată starea șubredă a sistemului de sănătate!”, a conchis Romeo Dunca.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/