Episcopia Caransebeșului și-a cerut iertare pentru gunoaiele rămase pe Muntele Mic după pelerinaj!

Episcopia Caransebeșului și-a asumat întreaga vină după apariția pe rețelele de socializare a mai multor imagini cu mizeria lăsată pe Muntele Mic la finalul pelerinajului la Crucea Monument din 14 septembrie!

În consecință, secretarul eparhial, Casian Rușeț, a anunțat tot pe Facebook că s-a făcut curățenie. Mesajele au fost jignitoare la adresa Episcopiei, însă au fost și voci care au aruncat „pisica moartă” în curtea zecilor de pelerini care nu au aruncat resturile la coșurile de gunoi amenajate.

Ciprian Gaica, președintele Asociației Muntele Mic Extrem, cel care în ultimii ani a organizat campania ecologică „Fă-ți curat la munte”, a atras atenția, în cuvinte grele, despre gunoaiele lăsate pe munte și a postat câteva imagini grăitoare:

„Episcopia și marea ei familie tradițională s-au întâlnit la Muntele Mic pentru a face, pe scurt, o mare Campanie Electorală și la final „murdară” la propriu și figurat… să vă fie rușine!”, spune Ciprian Gaica, președintele Asociației Muntele Mic Extrem.

Mesajele au curs la postarea lui Gaica și pro, și contra Episcopiei Caransebeș, unul dintre ele fiind chiar al secretarului eparhial Casian Rușeț, care a explicat situația, cerându-și scuze de la iubitorii muntelui:

„Cu părere de rău ne asumăm o lipsă de comunicare cu partenerii organizatori, care ar fi trebuit gestionată de noi. Am amplasat coșuri de gunoi, unde inițial au fost aruncate gunoaiele, însă sacii nu s-au coborât pentru colectare, după încheierea evenimentului. În consecință acum s-au strâns gunoaiele împrăștiate din diferite cauze. Și noi iubim muntele și ne străduim să avem grijă atunci când organizăm o anumită activitate pe munte. Din păcate abia astăzi am reușit să coborâm mizeria rămasă. Ne cerem iertare muntelui și iubitorilor lui”, a menționat secretarul eparhial, Casian Rușeț.