Epidemie de rujeolă în România. Vezi cum se prezintă situația în Caraș-Severin

stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Autoritățile sanitare îndeamnă la vaccinare, după ce Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național.

Ministerul Sănătății a declarat marți epidemie de rujeolă la nivel național, ca urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri și spitalizări, în special, în rândul copiilor. În acest moment, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe. Întrucât epidemia este cauzată de rata slabă a vaccinării, iar boala poate avea complicații grave, chiar mortale, autoritățile îndeamnă la vaccinarea copiilor.

În Caraș-Severin, arată Direcția de Sănătate Publică, situația este sub control, până în prezent fiind înregistrat un singur caz de infectare cu rujeolă și o suspiciune, la doi copii din Caransebeș. În ceea ce privește acoperirea vaccinală, aceasta este de aproximativ 70%, precizează purtătorul de cuvânt al instituției, Daniel Botgros: „Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România. Ne asociem și noi DSP Caraș-Severin acestei stări de lucruri. Din fericire, putem confirma că, în județul nostru am avut un singur caz confirmat de rujeolă, este vorba despre o fată de trei ani din Caransebeș, și mai există un suspect, băiat de trei luni, tot din Caransebeș. Acoperirea vaccinală în ceea ce privește rujeola este de aproximativ 70% în județ, dar este nevoie de foarte multă atenție pentru că din zece copii nevaccinați, nouă fac boala. Se introduce de acum încolo, odată cu declararea epidemiei, o doză suplimentară de vaccin care se face înaintea vârstei de 19 luni, între 9 și 12 luni. În mod normal se administra o singură doză la 12 luni, și o doză la 15 luni, acum, iată, se mai administrează o doză suplimentară înaintea vârstei de 12 luni”.

Stiri Timisoara publicitate ziar expresb 1000x100

Reprezentantul DSP atrage atenția și asupra vaccinării, precizând, totodată, că este important ca părinții să se prezinte la timp în cabinetele medicale pentru imunizarea copiilor.

Este important să înțeleagă persoanele, mai ales cele din comunitățile defavorizate, să fie mai deschise către autoritățile medicale care vin să vaccineze pentru că sunt campanii de vaccinare și în cele mai izolate localități ale județului. Facem un apel și la administrațiile locale să convingă cetățenii să participe la aceste campanii, dar evident, să-și ducă copiii la medicii de familie, să se vaccineze la timp și, desigur, la medicii școlari, acolo unde este cazul, pentru că rujeola este o boală serioasă, ea poate lăsa sechele și este bine să evităm, pe cât se poate, infectarea și dezvoltarea rujeolei, care, din păcate, se mai poate face uneori și la vârste înaintate, acolo unde se dezvoltă și cazuri mai grave”, a mai spus Daniel Botgros.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/