Energizante politice? Iz de paste Monte Banato în PSD Caraş-Severin!

Bătut la scor nu doar de Nelu Popa, ci şi de Ioan Crina la ultimele alegeri pentru funcţia de primar al Reşiţei, peseroistul Sergiu Caplea a devenit peste noapte şeful tinerilor social-democraţi din Caraş-Severin.

TSD Caraş-Severin rămăsese fără preşedinte după plecarea Mihaelei Popovici la PNL. Până la organizarea de alegeri în cadrul organizaţiei cărăşene a tinerilor social-democraţi, greii Biroului Judeţean al PSD au luat decizia numirii unui preşedinte interimar la TSD CS. Şi l-au făcut şef nu pe vreunul din mai vechii tineri social-democraţi, ci pe Sergiu Caplea, cel care în 2016 candida la alegerile locale din partea PSRO! PSRO fiind partidul acela al lui Mircea Geoană, care în Reşiţa defila cu fostul viceprimar PDL Sorin Simescu, trecut în 2017 la PRO Democraţia lui Daniel Constantin (ex-ALDE), şi cu RECONS-istul Gheorghe Filipescu, fost PSM, mai nou văzut printre delegaţii PSD Caraş-Severin la Congresul de susţinere a lui Liviu Dragnea.

Sergiu Caplea a terminat pe locul 9 la alegerile pentru funcţia de primar al Reşiţei, din 11 candidaţi. Cu 467 de voturi obţinute (2,1%), membrul PSRO i-a depăşit doar pe Narcis Lazăr (PND), 414 voturi, şi Anca Almăjan (PPUSL), 256. Alegerile au fost câştigate, cum altfel?, de Ioan Popa (PNL), cu 7.776 voturi valabil exprimate, cu 499 mai multe decât Ioan Crina (PSD). Dacă am fi răutăcioşi, am spune că nici dacă am adăuga voturile lui Caplea la scorul lui Crina, acesta din urmă tot nu l-ar ajunge pe Nelu Popa. Dar cu Caplea alături, Crina ar trebui să facă mai degrabă operaţii de scădere decât de adunare…

Potrivit paginii sale de Facebook, Sergiu Caplea a fost director de filială la Romstal, dar şi agent de vânzări la SC Pangram SA, firma creată de Nelu Popa şi devenită cunoscută prin pastele făinoase Monte Banato. Paste care, iată, i-au dat lui Caplea energia necesară angajării şi în lupte politice. Că-n alea de stradă cunoscătorii cic-ar şti ce poate omul.