Energie verde pentru Liga 1! „O primă condiție a celor de la Veolia a fost promovarea!”

csm resita promovare

Rosso-neri părăsesc al treilea eșalon fotbalistic al țării, în Valea Domanului urmând să se respire, pentru o vreme doar, aerul ceva mai tare al ligii secunde.

CSM Reșița a revenit în Liga 2 de fotbal la capătul unui sezon în care s-ar fi mulțumit și cu mai puțin, după cum au recunoscut oficialii clubului. Promovarea a venit când s-a cheltuit mai calculat, când ambiția și modestia au dominat vestiarul și nu fițele ca altădată, când în Valea Domanului a fost mai multă liniște ca oricând. Dorința de afirmare a unor tineri combinată cu maturitatea câtorva fotbaliști cu meciuri multe pe prima scenă a țării a fost aplaudată ieri de vreo 8.000 de microbiști, semn că Reșița nu și-a pierdut pasiunea pentru sportul rege, dar și că își dorește mai mult. Așa cum a fost obișnuită.

Echipa lui Cheregi a fost mai bună în dubla cu CSM Deva, a câștigat ambele manșe ale barajului cu același scor, 3-2, și a obținut meritat locul în Liga 2. E adevărat, cu emoții destule, dar tocmai asta a făcut promovarea mai frumoasă. Bucuria a fost mare, poate prea mare pentru pretențiile Reșiței fotbalistice, dar ea a arătat și că Valea Domanului se obișnuise în ultimii ani să sufere, se obișnuise cu mediocritatea. Euforia a fost atât de mare încât nici măcar ruptura dintre rosso-neri, apărută când despărțirea de Liga 3 i-a speriat pe unii dintre ei, n-a mai fost atât de vizibilă. Ea însă există și trebuie urgent rezolvată.

Victoria de ieri a fost aplaudată și sărbătorită destul. Tradiția obligă la mai mult de atât. Cu sau fără Veolia. Compania franceză așteptată să investească 3 milioane de euro anual la CSM Reșița. „Ne pregătim de Liga 2. Începem negocierile serioase să aducem un investitor puternic lângă noi. Vorbim de costuri mari, noi am cheltuit 1 milion de euro în Liga 3, cu tot cu echipele de juniori. Veolia e o companie care generează în România o cifră de afaceri de peste 300 de milioane de euro pe an. A mai fost implicată în fotbal, la Petrolul Ploiești. Avem cu ei câteva proiecte în oraș, fotovoltaice, optimizarea Bazinului Olimpic și altele. Evident că dacă vin la Reșița nu o fac doar pentru fotbal, e o companie orientată spre energie verde. Noi putem ține echipa în Liga 2, dar dacă vin cei de la Veolia e clar că ne gândim la altceva, la Liga 1. Singuri nici nu am putea promova, nu am avea dreptul, am fi în situația celor de la Steaua. O primă condiție a celor de la Veolia a fost promovarea. Obiectiv îndeplinit. Acum ne așezăm la masă!”, a spus primarul Nelu Popa pentru expressdebanat.ro.

Cristi Bobar, președintele CSM Reșița, e pregătit pentru ambele scenarii. „Noi nu am avut obiectiv promovarea la început de sezon. Echipa a mers bine și am schimbat obiectivul din mers. Am condus tot campionatul și cred că am meritat promovarea. Ne vom întări pentru Liga 2, dar eu cred că avem un nucleu de jucători care fac față, am încredere în ei. Pe cei de la Veolia îi cunosc, dar discuțiile se poartă la alt nivel, cu domnul primar. Timpul e scurt până la începerea campionatului, dar știm ce avem de făcut.”, a afirmat șeful clubului reșițean.

Antrenorul Călin Cheregi are mare încredere în elevii săi și vrea să meargă pe mâna lor și în eșalonul superior. „Sunt mândru că fac parte din această familie CSM Reșița. Vreau să merg mai departe cu cel puțin 90 la sută dintre ei.”, a spus tehnicianul.

Vești bune sunt așteptate în Valea Domanului și dinspre Compania Națională de Investiții. „Proiectul stadionului e gata, e depus la CNI. Nu am insistat atât timp cât am jucat în Liga 3. Acum e momentul să apăsăm pedala de accelerație. Sper să-i am alături și pe cei care sunt astăzi în PSD Caraș-Severin, să vină alături de noi și să facem un stadion așa cum merită orașul Reșița.”, a declarat edilul-șef.