O investiție importantă în comuna Socol urmează nu doar să crească potențialul economic al zonei, ci și să genereze câteva zeci de locuri de muncă în rândul celor conduși de edilul Olghița Ghiță – lucru extrem de benefic în viziunea primarului, întrucât oamenilor li se va oferi oportunitatea să nu mai aleagă drumul străinătății pentru asigurarea bunăstării familiilor lor.
Intervențiile din infrastructură, reabilitarea celor 21,5 km de drum, respectiv tronsonul ce leagă comuna Socol de Pojejena (DN 57A), în vara anului trecut, au reprezentat prima condiție necesară pentru atragerea de investitori în cadrul celor două comune cărășene. Așa se face că, odată cu înfăptuirea acestui obiectiv, comunitatea condusă de Olghița Ghiță a fost imediat tatonată de un întreprinzător care și-a exprimat intenția de a crește potențialul economic al zonei, investind în energie regenerabilă, folosindu-se de apă, vânt și soare.
Întrucât problema existentă la început între două companii ale Ministerului Transporturilor a fost soluționată, investitorul dorind să concesioneze Portul Baziaș, demersurile pentru materializarea investiției sunt în plină desfășurare, după cum a dat de înțeles șeful administrației publice locale din Socol.
„Proiectul care vizează complexul de energie electrică regenerabilă este în curs de desfășurare. Lucrurile aici nu se pot întâmpla de pe o zi pe alta deoarece e nevoie de tot felul de formalități, avize, întrucât este un proiect colosal. Noi am dat, prin HCL, că este un proiect de interes local, a urmat apoi procedura către Consiliul Județean Caraș-Severin, cel care a introdus acest proiect în strategia de dezvoltare a județului. Singurul lucru pe care îl mai așteptăm, în urma unei adrese trimise către Guvern, este ca proiectul să fie declarat, de către Executiv, drept unul de interes naţional”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, edilul din Clisura Dunării.
În plus, primarul Ghiță a dat de înțeles că această investiție va fi una extrem de benefică pentru oamenii pe care-i conduce, asta pentru că investitorul va avea nevoie de forță de muncă: „În prima parte va fi nevoie de sute de oameni care vor fi instruiți în acest sens. După aceea, din câte am înțeles, vor avea nevoie de vreo 100 de persoane care să asigure buna funcționare a investiției, a proiectului. Oamenii mă tot întreabă despre locuri de muncă. Și eu sper ca acest lucru să se înfăptuiască. De aceea am și acceptat, împreună cu colegii consilieri, să votăm tot, mai ales în privința celor 100 de locuri de muncă stabile. Într-o comună, unde nu ai aproape nimic de genul acesta, câteva zeci de locuri de muncă înseamnă ceva. Cu această ocazie poate mulți se vor întoarce acasă, aproape de familiile lor, fără să mai fi nevoiți să lucreze în străinătate”.