Emoționant! Zeci de voluntari s-au mobilizat pentru a ajuta o mama bolnavă, cu patru copii

În vremurile vitezei și agitației, bănățenii mai găsesc timp pentru compasiune și gesturi minunate pentru cei cu care soarta nu a fost foarte generoasă. Peste 30 de voluntari au participat în acest sfârșit de săptămână la o acțiune demnă de toată lauda, prin care Asociația Acasă în Banat a reabilitat locuința foarte degradată a unei familii nevoiașe din comuna Coșteiu.

Ionela are patru copii, suferă de epilepsie și locuiește singură cu mama sa de 87 de ani. Casa familiei este una mare, dar neizolată, fără baie și cu geamuri sparte. Asociația Acasă în Banat a reușit să mobilizeze peste 30 de voluntari, care s-au pus sâmbăta trecută pe treabă. De dimineață, oamenii s-au apucat să curețe pereții, să demonteze geamuri și uși și să repare instalația electrică. Pe lângă cei care au ajutat la renovarea casei, sâmbătă au venit și oameni cu donații constând în materiale de construcții, bani, alimente sau bunuri. În prima fază, lucrările la casa Ionelei s-au concentrat pe igienizarea casei și curții, înlocuirea instalației electrice, înlocuirea ferestrelor cu unele eficiente termic, termoizolarea fațadei și zugrăvirea interiorului.

Totuși, la casa Ionelei mai e de lucru deoarece casa trebuie izolată complet pe exterior, să fie finalizate tencuielile și zugrăvelile pe interior, să fie montate două sobe noi, dar și să se amenajeze o baie la interior și conectarea ei la sistemul de canalizare. „Familia este de mult timp în vizorul unei asociații, ei au mai primit îmbrăcăminte, produse de curățenie, alimente, însă problema de fond a rămas, casa lor nu era izolată, instalația electrică era de proastă calitate, au probleme cu hornul, nu au o baie unde să se poată spăla și unde să poată amplasa o mașină de spălat. Așadar ne-am unit forțele cu Rotaract Club Timișoara și Asociația Educația la Sat și am decis că este un caz unde trebuie neapărat să intervenim acum, în prag de iarnă”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Aceasta a fost a 47-a casă renovată de cei de la Acasă în Banat, acțiune organizată în colaborare cu Rotaract Club Timișoara Opera. Pentru următoarea intervenție, necesarul de materiale și calendarul lucrărilor vor fi anunțate zilele următoare. Donații se pot face către:

Asociația Acasă în Banat, CIF 39329018, Adresa: sat. Valeapai, nr.134, comuna Ramna, județul Caraș-Severin
Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801 
SWIFT/ BIC: BTRLRO22 
PayPal: acasainbanat@gmail.com