Emoții înaintea moțiunii de cenzură! „De la USR ne putem aștepta la orice, la un partid care umblă doar după ciolan”

alfred simonis psd

Social-democrații au emoții înaintea moțiunii de cenzură de astăzi. O recunoaște chiar liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis. Emoțiile sunt generate de nesiguranța în privința votului celor de la USR, despre care Simonis spune că s-au arătat până acum interesați doar de putere.

Zi decisivă astăzi în Parlamentul României. Moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Social Democrat va fi supusă votului. Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, spune că nu va fi un meci tocmai ușor, considerând că cei de la USR pot acționa imprevizibil. „Emoții evident că sunt până în clipa în care aflăm rezultatul moțiunii de cenzură, pentru că suntem îngrijorați de soarta României și credem că este absolut necesar ca acest guvern să fie demis în cel mai scurt timp, însă emoțiile nu sunt date din cauza PSD, ci mai avem rezerve în ceea ce privește decizia USR, care știți că din weekend are un alt președinte la partid, și nu avem garanția că USR nu-și dorește întoarcerea la putere, la guvernare. Până nu vom vedea cum va vota USR sunt emoții, însă suntem încrezători că ceea ce au spus în ultima perioadă, și anume că nu mai putem continua cu Guvernul Cîțu, va rămâne valabil și vom avea demis acest guvern.”, a declarat Simonis pentru Express de Banat.

Textul moțiunii de cenzură conține atacuri dure la adresa foștilor miniștri ai USR PLUS, fapt ce ar putea cântări greu la votul de astăzi, cu atât mai mult, spune liderul PSD, cu cât cei de la USR au dovedit deja că sunt avizi de putere. „De la USR ne putem aștepta la orice. Amintiți-vă că au anunțat demisia miniștrilor care au mai rămas vreo săptămână, două. Până nu au aflat că îi va demite Cîțu pe fiecare în parte, nu și-au dat demisia din guvern. După ce și-au dat demisia miniștrii, într-un final, au rămas cu secretarii de stat, cu prefecții. În timp ce îl criticau pe premierul Cîțu, aveau reprezentanți în teritoriu. Ne putem aștepta la orice, la un partid care umblă doar după ciolan, și în afară de sintagme frumos povestite la televizor, nu au niciun fel de substrat, niciun fel de substanță.”

În ceea ce privește votul social-democraților, s-a stabilit deja în Biroul Politic Național ca toți parlamentarii PSD să voteze la vedere, astfel încât să nu fie niciun fel de dubiu cu privire la opțiunea formațiunii de Stânga.