Emil Ghinea, victorie la Memorialul Werner Hirschvogel

emil ghinea, invingator la viteza in coasta resita 2024
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Pilotul din Mangalia a câștigat concursul pentru al treilea an consecutiv și a realizat cel mai bun timp.

La finalul etapei de viteză în coastă de la Reșița, podiumul a arătat astfel:
– locul 3, Octavian Ciovică
– locul 2, Jerome France
– locul 1, Emil Ghinea.
Pe lângă victoria la general, Emil Ghinea a obținut victoria și la categoria dedicată prototipurilor dar și titlul de „King of the hill” pentru cel mai bun timp din concurs: două minute, șapte secunde și 383 de miimi.

Și-a dorit mult să scoată două minute și cinci secunde, lucru care s-a dovedit dificil în condițiile traseului actual. De aceea, speră foarte mult ca, până la ediția de anul viitor, pe traseu să fie pus asfalt nou deoarece e unul dintre cele mai frumoase trasee din țară. Un traseu periculos pentru că este unul de pilotaj, de viteză, cu viraje de viteză..

Câștigarea etapei de la Reșița pentru al treilea an consecutiv reprezintă un vis frumos pentru Emil Ghinea. Mai ales dacă ținem cont că participă la concursul de aici din 2011, de când s-a apucat de viteză în coastă. „De la 14 ani mi-am dorit să ajung în mașina de curse. Abia la 30 de ani, în 2009, am reușit să mă apuc de o mașină de curse. În 2011, am urcat prima dată în mașina de curse, apoi în 2014 am mers cu altă mașină până în 2019. Am ieșit campion național cu ambele. În 2020, împreună cu familia și un prieten foarte bun, am reușit să achiziționăm actuala mașină în care am investit foarte mult. Se pare că asta e de bun augur, am trei victorii la rând, la Mediaș, Harghita și Reșița”, a spus pentru Express de Banat pilotul care, anul acesta, va trata fiecare cursă ca pe un campionat.

Stiri Timisoara si Resita; Pensiunea Dimitrios dacus 05 iulie 2024

Pentru că, la etapa de la Reșița, au participat inclusiv juniori, Emil Ghinea le transmite acestora să crească frumos și să nu se grăbească. Pentru că, în acest sport, trebuie să urce treaptă cu treaptă deoarce nu vor ajunge în vârf dacă vor sări peste vreuna dintre trepte. S-a convins singur că așa este. Mai demult i-a spus asta chiar Lucien Hora, căruia pilotul din Mangalia îi mulțumește pentru susținere.

Mulțumiri transmite și întregii sale echipe tehnice, alături de care petrece multe ore în garaj, nu de puține ori chiar împreună cu soțiile, pentru ca mașina să se prezinte impecabil la startul fiecărei curse. Reșițenilor le transmite să rămână la fel de frumoși ca și până acum pentru că formează cel mai numeros public din țară. „Aici totul a fost perfect, o cursă foarte grea din cauza căldurii și denivelărilor. Dar suntem în grafic. Sunt un pic obosit după două etape la rând dar mă bucur că le-am trecut cu bine. Cam despre asta este acest sport”, a încheiat Emil Ghinea. Clasamentul final al etapei desfășurată la Reșița poate fi văzut aici.
Citește și: Emil Ghinea, favorit la câștigarea Memorialului Werner Hirschvogel

emil ghinea, victorios la resita

Emil Ghinea sărbătorind victoria alături de Lucien Hora.

stiri Timisoara si Resita Stiri si Publicitate din Timisoara CCE 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/