Emblematicul festival world music pregătește activități inedite pentru public! Ce surprize vor fi și anul acesta la Festivalul Plai?

1000x100

Ca în fiecare an, tradiția merge mai departe la Timișoara cu o noua ediție a Festivalului Plai! Urmează o ediție aniversară care va plimba publicul prin diferite colțuri ale lumii, în care vor experimenta și vor descoperi multe activități plăcute și interesante. În cele trei zile de festival vor avea loc 11 concerte world music, proiecții de filme, expoziții, foodcourt și peste 60 de activități menite să nască și să cultive pasiuni.

În ograda Muzeului Satului Bănățean, ediția cu numărul XIV a Festivalului PLAI va aduna, în perioada 13-15 septembrie peste 50 de prieteni cu proiecte noi și vechi. Adulții și copiii se vor juca, vor picta și desena, vor povesti, vor citi și asculta povești tradiționale japoneze, se vor relaxa cu yoga și mindfulness, vor învăța să facă fotografii frumoase cu telefonul. Se vor lăsa purtați pe ritmuri pe timp de zi alături de DJ locali sau vor lua parte la sesiuni de muzică improvizată, vor pătrunde cu grijă în tainele universului înstelat, alături de Societatea Română pentru Astronomie Culturală care va călăuzi participanții pas cu pas printre stele, planete și meteoriți. Ateliere de inginerie genetică, de ilustrație, de cioplit în lemn, de făcut coronițe din flori, de făcut cosmetice naturale, introducere către primii pași de kizomba vin să completeze atmosfera. Degustări de vin, cafea și ciocolată, mâncare tradițională arabă și din Afganistan, alături de migranți și refugiați stabiliți în Timișoara, dar și posibilitatea de a avea o experiență de fine dining în curtea unei case din cadrul muzeului sunt doar câteva dintre chestiunile inedite ale ediției.

Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și de susținere a antreprenoriatului social și a inovației sociale. Ei conectează și susțin comunități de „Changemakers” pentru a crește impactul soluțiilor în depășirea problemelor sistemice. La festival vom vorbi despre abilitățile necesare de care orice tânăr are nevoie pentru a ajuta la rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea: empatia, lucrul în echipă, leadership colaborativ și rezolvarea creativă a problemelor.

În „Hambarul cu jocuri video” nostalgicii se pot juca pe console retro, arcade, unde le va sta la dispoziție și un Tetris uriaș, iar pentru cei care preferă mișcarea, vor avea de ales între handbal, frisbee, badminton, ping-pong și fotbal american.

„Întreabă psihoterapeutul” este un proiect dezvoltat alături de Ancuța Coman, destinat celor care s-au întrebat vreodată cum este să stai de vorbă cu un psihoterapeut; în cele trei zile de festival pot povesti timp de 10 minute despre ei, iar Ancuța va răspunde la întrebările și la curiozitățile pe care le au, tot ce discută rămânând între ei.

PROGRAM:

Vineri 13, septembrie 

19:00 Sonido Tupinamba

20:30 Nubyan Twist

22:00 Bebel Gilberto

23:45 Panjabi MC

Sâmbătă, 14 septembrie

19:00 Balkan Taksim

20:30 Amira Kheir

22:00 Red Baraat

23:45 Bosq

Duminică, 15 septembrie

19:00 47Soul

20:30 Orange Blossom

22:00 Gili Yalo