Emblemă curgătoare pe Strada Romanilor

Fântânile din municipiul Caransebeș își dovedesc utilitatea deși au existat în ultimii ani voci precum că banii investiți în realizarea acestora ar fi fost mult mai utili în alte proiecte edilitare, cum ar fi dezvoltarea infrastructurii rutiere.

În aceste zile a fost inaugurată fântâna de pe Strada Romanilor, în urma lucrărilor de reabilitare și modernizare. De la această fântână localnicii se alimentează de peste 30 de ani, însă niciodată nu a fost reparată, astfel că în urmă cu doi ani zidurile obiectivului subteran au cedat. De atunci locul a devenit o toaletă publică, mai ales pe timp de noapte, iar la solicitarea oamenilor din zonă s-a intervenit pentru refacerea spațiului. De altfel, în aproape fiecare cartier al urbei municipalitatea a amenajat pe lângă fântâni și piațete cu spații verzi și locuri de odihnă pentru a da posibilitatea gugulanilor să se bucure de liniște, aer curat și apă potabilă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157646957248503″]

Referitor la această investiție de la bugetul local, primarul Marcel Vela ne-a declarat: ,,Fântâna va fi o emblemă pentru întreaga Stradă a Romanilor. Lucrările au constat în amenajarea unei camere de acces la izvor, refacerea alimentării electrice și crearea unui monument din marmură. Fântâna va funcționa în continuare în sistem hidrofor cu buton de pornire atunci când se dorește aprovizionarea cu apă. Investițiile nu se vor opri aici. Din 2015 va începe reabilitarea trotuarelor de la intersecția Străzii Traian Doda spre Strada Decebal și Simion Bărnuțiu, căi de acces care sunt necesare și se află cuprinse în amplul proiect de reabilitare a trotuarelor municipiului Caransebeș”.