Embargo Fest revine la Recaș, după doi ani de pandemie, cu Goran Bregovici și peste 50 de trupe și artiști

crowd enjoying festival
explo 1000x200

Peste 50 de artiști din România, Serbia, Bulgaria și Ungaria vor fi prezenți, în acest an, la cea de-a treia ediție a Embargo Fest. Evenimentul va avea loc între 12-14 august, în orașul Recaș, la Două Dealuri. Pe lângă concerte, la fața locului vor fi și proiecții de film, spectacole de teatru pentru copii și adulți, ateliere de circ, dezbateri pe teme ecologice și un târg de produse bio. 

Invitatul special de anul acesta este celebrul artist internațional Goran Bregovici care va susține un concert extraordinar alături de Wedding and Funeral Band, vineri, în 12 august. El a devenit cunoscut alături de Bijelo Dugme, trupă în care a activat până în 1989, iar după destrămarea acesteia, Emir Kusturica l-a convins să lucreze pentru industria filmului, lucru care s-a dovedit a-i fi benefic deoarece a creat coloane sonore pentru filme precum Time of the Gypsies, Queen Margot, Underground şi Arizona Dream. Compozitor şi chitarist de excepţie, Goran Bregovic a scris piese pentru Iggy Pop, Ofra Haza sau Cesaria Evora.

Ediția de anul acesta poartă motto-ul Back to the Roots, iar la fața locului vor fi amenajate trei scene: Main Stage, The Fortress și Culto-Cort.

„Am ales să ne mutăm la Recaș pentru că zona reprezintă un loc istoric în care diferitele etnii specifice zonei Banat, au conviețuit de-a lungul timpului. Există și în prezent comunități de sârbi, unguri, bulgari și nemți în zonă. Anul acesta, Embargo Fest rămâne singurul festival de amploare care se desfășoară în afara orașului Timișoara și singurul din județul Timiș, asta după ce organizatorii Rock la Mureș (Periam) și Electroruga (Buzad) au decis să amâne evenimentele.”, a declarat Răzvan Munteanu, președintele Asociației Culturale Embargo.

Primele 500 de biletele de o zi pentru concertul lui Goran Bregovici s-au pus în vânzare la prețul de 99 de lei, early bird. Primele abonamente valabile pe 3 zile costă acum 169 lei și se pot achiziționa de aici.  Persoanele cu dizabilități vor avea acces gratuit, la fel și copiii sub 12 ani și persoanele de peste 65 de ani. Parcarea și campingul vor fi de asemenea gratuite.

banner 970 x 250