Elvețienii sar în ajutorul maidanezilor din Valea Bistrei!

Proiectul unui padoc modernizat care să rezolve problema câinilor vagabonzi din Valea Bistrei este tot mai aproape de concretizare. Un ONG din Elveția a decis la începutul acestui an să investească într-un loc special amenajat pentru patrupedele de pe străzile cărășene.

Elevețienii au planuri mari pe unul dintre terenurile din jurul orașului Oțelu Roșu. Proiectul are în vedere realizarea unui padoc de nivel european care să se întindă pe o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați.

Capacitatea noului spațiu destinat cățeilor vagabonzi din Oțelu Roșu va fi de până la 170 de patrupede care vor fi îngrijite „regește” odată cu inaugurarea padocului. Discuțiile între autoritățile locale din Valea Bistrei și ONG-ul din Elveția au început încă de anul trecut, dar până în această vară totul s-a rezumat doar la planuri.

Suntem în legătură cu membrii unui ONG din Elveția, cărora le-am și prezentat viitorul teren pentru padoc și vor face un padoc la nivel european. Noi le vom pune la dispoziție doar terenul, 5000 de mp. Am rămas surprins că au cerut o asemenea suprafață. Doresc să facă un padoc la condiții ca și cele din Uniunea Europeană”, a explicat primarul Luca Mălăiescu.

Începând cu această toamnă, însă, elvețienii au în plan să treacă la fapte. Astfel, cu un teren deja rezervat pentru noul padoc, atenția este îndreptată în primul rând spre îngrădirea spațiului,

Până la sfârșitul acestui an vor să îngrădească spațiul, săptămâna viitoare vor ajunge materialele și ne-au cerut un loc de depozitare, ceea ce le punem la dispoziție fără discuții. Sper ca în timp util să punem padocul în funcțiune”, a mai explicat edilul-șef.

Comments

 1. Adrian says:

  Daca chiar vor sa sara in ajutorul lor.
  Sa-i ia pe toti la ei in Elvetia.
  De ce trebuie sa-i tinem noi aici?
  Sau, sa-i tina aici, dar ei pe banii lor.
  Si pentru adapost dar si pentru mancare, medicamente … ce vor ei.
  Numai sa nu fie pe banii nostri. Si innca ceva, sa nu-i mai vedem niciodata pe strazi.
  Atat.