Elevii vor cunoaște cultura cartierului Elisabetin la orele online de Istorie și Arte

Copiii vor putea intra în atmosfera cartierului Elisabetin prin intermediul unui tur virtual pe care îl vor putea accesa datorită proiectului cultural „Patrimoniul sub reflectoare”, realizat în cadrul unui parteneriat cu Inspectoratul Școlar Timiș. 

Astfel, elevii se vor putea bucura de expoziții virtuale care cuprind locurile de cultură și de patrimoniu din cartierul Elisabetin. Atmosfera cartierului de acum două secole este redată prin tehnici digitale, cu ajutorul unor texte cu amintiri ale unor personalități (Netti dr. Diel), prin funcția de realitate augmentată (AR) care recunoaște clădirea, prin realizarea unei galerii de imagini actuale și din arhive și a unor clipuri video și imagini 360 grade din fiecare locație. Astfel, cei care parcurg turul virtual au posibilitatea să se simtă precum ar fi în interiorul clădirilor.

Turul virtual va fi pus la dispoziția elevilor din mai multe școli din Timișoara, la orele de Istorie și Arte, însă toți cei care vor să viziteze astfel cartierul Elisabetin o pot face aici.

leader board 728 x 90 px

„Patrimoniul sub reflectoare” este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara, realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii.