Elevii și profesorii de la „Dragalina” au strigat la unison pentru a zecea oară: „Noi suntem români”

festival dragalina noi suntem romani (4)

Au cântat, au recitat și s-au distrat, dar cel mai important, au simțit românește, așa cum o fac de 12 ani încoace. Elevii și profesorii Liceului Teoretic „General Dragalina”, alături de colegii din celelalte instituții, au participat la un festival al tinereții și al patriotismului în cinstea Zilei Naționale a României.

După doi ani de pauză în care COVID-19 a anulat evenimentele care aduceau bucurie copiilor și nu numai, la Oravița a fost din nou sărbătoare adevărată de Ziua Națională. Festivalul Județean „Noi suntem români” a ajuns la a zecea ediție, fiind o tradiție pentru Liceul Teoretic „General Dragalina”. În 29 noiembrie, la Casa de Cultură „George Motoia-Craiu” din Oravița, elevii ciclului primar, gimnazial și liceal de la „Dragalina”, cărora li s-au alăturat alte 5 instituții de învățământ din zona Oraviței: Liceul Tehnologic „Mihai Novac” și Școala Gimnazială „Romul Ladea”, dar și Școala Gimnazială Vrani, Școala Gimnazială Berliște și Școala Gimnazială Forotic, s-au întâlnit având același scop: promovarea imaginii țării și a mândriei de a fi român.

festival dragalina noi suntem romani (3)

După intonarea imnului național, au fost premiați elevii cu talent plastic și literar, care au participat la concurs la secțiunile „Creații plastice” și „Creații literare”. Corul MAGISTRI al profesorilor dragalinezi a intonat imnul festivalului, „Noi suntem români”, alături de alte melodii patriotice.

festival dragalina noi suntem romani (2)

Atracția spectacolului a fost secțiunea „Momente artistice”, deschisă de elevii ciclului gimnazial și continuând cu cei de liceu. 12 clase s-au înscris în competiție pentru marele premiu. „Pe parcursul celor 3 ore, elevii participanți, coordonați de profesorii lor, au dovedit talent artistic, dragoste de țară și de neam, respect pentru valorile tradiționale, pentru istoria națională, pentru cântecul, dansul și portul popular.”, explică Alideia Țepeneu, directoarea Liceului Teoretic „General Dragalina”, coordonatoarea festivalului, care a mulțumit tuturor colaboratorilor și participanților, exprimându-și bucuria și recunoștința pentru toți factorii implicați în menținerea tradiției acestui festival ajuns la a X-a ediție.

Premiile au fost susținute financiar de Primăria Oravița. Consilierii locali au aprobat acordarea a 10.000 de lei pentru organizarea festivalului.

festival dragalina noi suntem romani (1)