Elevii reșițeni vor fi primari pentru o zi!

Municipalitatea reșițeană a decis să intre și anul acesta în hora Săptămânii Europene pentru Democraţie Locală. Astfel, elevii Reșiței vor avea ocazia să experimenteze pentru o zi ce presupune administrarea unei localități.

Proiectul se axează pe tema „Democraţia participativă: împărtăşire experienţe, propuneri, decizii”, iar acțiunea care-i va pune pe învățăcei în scaunul de edil-șef se numește „Primar pentru o zi/Consiliul Local al tinerilor”.

În cadrul acţiunii, elevii, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, vor redacta un eseu în limbile română şi franceză pe tema care definește activitățile, prilej prin care își pot pune în valoare creativitatea şi dorinţa de implicare în viaţa comunităţii. Cele mai bune trei eseuri vor fi transmise Primăriei Municipiului Reşiţa până în data de 10 octombrie 2014.

Mai apoi, în săptămâna 13-19 octombrie, autorii eseurilor vor avea ocazia pentru câteva ore să intre în rolurile de primar, viceprimar şi consilieri locali.

Mai mult, autorii celor mai bune două eseuri vor participa, în perioada 13 – 16 noiembrie, alături de un cadru didactic, la cea de-a VI-a ediţie a săptămânii „Caen International”, desfăşurată la Caen, Franţa.