A lovit un poliţist! Şi nu numai!

Personaj cunoscut reşiţenilor, Emanuel Ceangâr, zis Manu Bişniţaru’, începe să colecţioneze plângeri penale depuse împotriva sa pentru infracţiuni cu violenţă.  

Trimis în judecată pentru infracţiunea de ultraj după ce a lovit un poliţist în figură chiar în mijlocul străzii, Ceangâr încearcă astăzi să scape de arestul la domiciliu. La începutul acestei luni, Judecătoria Reşiţa a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu luată faţă de inculpat, însă acesta a făcut contestaţie prin intermediul avocatului său, Cosmin Bolosin. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa există însă în lucru alte două dosare penale, unul în care e acuzat de hărţuire, ameninţare şi distrugere, şi un altul pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe.

Cele două plângeri au fost înregistrate la mijlocul lunii iulie şi ar putea cântări în menţinerea lui Ceangâr în arest la domiciliu. Despre înlocuirea acestei măsuri preventive cu alta mai aspră, cum ar fi cea a arestului, nici nu se pune problema, susţine avocatul Bolosin. “Până în momentul de față nu am fost citați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița, nu știm de existența acestor plângeri. Până nu luăm cunoștință de aceste plângeri, nu putem face nicio precizare, nu știm părțile din dosare, nu știm nici faptele, nici măcar ce calitate are clientul meu. Ministerul public poate cere revocarea arestului la domiciliu doar în măsura în care el nu respectă măsurile impuse de Tribunalul Caraș-Severin, care sunt foarte stricte, în sensul de a nu părăsi domiciliul, de a nu lua legătura cu partea vătămată, polițistul Crăciun, și de a nu încerca să influențeze martorii din dosar. În niciun caz nu poate Ministerul public să ceară rearestarea lui pentru nişte temeiuri care nu erau cunoscute la vremea respectivă şi singurele lucruri pentru care s-ar putea cere rearestarea lui sunt doar cele de nerespactare a arestului la domiciliu, ceea ce nu este cazul”, a explicat apărătorul lui Manu Bişniţaru’.

Dacă noile dosare nu pot conduce la reastarea inculpatului, acestea vor avea cu siguranţă greutate în momentul în care toate vor fi soluţionate definitiv de instanţele de judecată.

 

foto: faceebok