Elevii din Timiș, invitați să exploreze lumea multicoloră a pixelilor. Mai multe cursuri gratuite online le sunt puse la dispoziție în această toamnă

Elevii de gimnaziu și liceu, pasionați de ilustrație, grafică 2D și 3D, pictură digitală, realitate virtuală și augmentată, sunt invitați la începutul acestei toamne să descopere tainele artei digitale prin intermediul mai multor cursuri care le sunt puse la dispoziție gratuit, în siguranță, în mediul online.  

Cele cinci cursuri Pixel_ART se vor desfășura în perioada septembrie-octombrie 2020 și sunt dedicate elevilor din județul Timiș. Pe tot parcursul atelierelor, elevii vor fi „coordonați” de Arp, pixelul jucăuș.

Două dintre cursuri sunt dedicate elevilor de gimnaziu. Primul workshop este de desen și colaj 3D – susținut de artistul vizual Marius Jurca, iar al doilea – un workshop de pictură digitală – este coordonat de Livia Mateiaș, creatoarea Tricourilor de Poveste.

Liceenilor le sunt puse la dispoziție trei cursuri: un workshop de ilustrație, în care mentor este Vică-Tilă Adorian, profesor universitar la Facultatea de Arte din Timișoara, al doilea – de realitate augmentată și virtuală – susținut de Silviu Vert, profesor la Politehnică, iar al treilea atelier – de grafică digitală – este susținut de Ion Gherman, lector universitar la Facultatea de Arte din Timișoara.

„Tot ce trebuie să ai tu este un computer sau laptop cu acces la internet și un telefon mobil sau o tabletă, curiozitatea legată de mediul digital și plăcerea de a desena sau de a te exprima vizual prin culoare.”, transmit organizatorii cursurilor Pixel_ART.

Elevii care vor să participe la cursuri se pot înscrie gratuit AICI până în 31 august, iar toate informațiile cu privire la ateliere pot fi accesate AICI.

Organizatorul evenimentului este DIGITAL:CANVAS, iar partenerii proiectului sunt Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara, CeL – Centrul ID/IFR și e-Learning al Universității Politehnica Timișoara și studioul de artă și design artouching. Proiectul este finanțat de Fondul Științescu, gestionat de Fundația Comunitară Timișoara. Programul este implementat la Timișoara de Fundația Comunitară Timișoara și susținut la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România.