Elevii din școlile speciale și cei din clasele terminale merg la școală indiferent de scenariu

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de miercuri o hotărâre prin care elevii din școlile speciale și cei din clasele terminale participă fizic la ore, indiferent de scenariu, în localitățile unde nu este instituită carantină zonală.

Prin hotărârea de miercuri, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe educaționale speciale, indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale. Condiția este respectarea strictă a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, se permite participarea zilnică cu prezența fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale. Și în acest caz, condiția este de respectare strictă a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Prin aceeași hotărâre, se permite organizarea orelor remediale, cu prezența fizică, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

upt 1000x100