Elevii din Dognecea vor lua prânzul la școală

happy little schoolgirl eating lunch at school cafeteria

Peste 200 de preșcolari și elevi din Dognecea vor beneficia de Programul-pilot al Guvernului „Masa caldă”, potrivit căruia, în perioada desfășurării cursurilor, acestora li se va acord gratuit un pachet alimentar sau un prânz cald pe zi, în limita valorii de 10 lei/beneficiar.

Primăria Dognecea primește și în acest an fonduri pentru derularea Programului – pilot „Masă caldă”. Altfel spus, din acest semestru, 250 de copii care frecventează cursurile școlii și grădiniței din comuna Dognecea vor primi un prânz cald. „Am demarat procedura de achiziție pentru furnizorul de masă. Am avut și anul trecut suma alocată prin acest program, însă fostul primar a considerat că nu este oportun să achiziționeze acest serviciu de masă caldă, și atunci s-au pierdut banii. Noi chiar ne dorim să-i accesăm, pentru că este un ajutor foarte bun pentru copii. Sunt 250 de copii din comună care vor beneficia de o masă caldă, un fel doi, în cuantum de 10 lei pe beneficiar.”, a declarat primarul comunei Dognecea, Remus Rof.

Potrivit OUG nr. 91 din 19 august 2021 privind aprobarea continuării programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat, banii pentru finanțarea mesei calde se alocă bugetelor locale ale unităților administrativ-teritorial în sume defalcate, din unele venituri și cheltuieli ale bugetului de stat, pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor.