Elevii din Armeniș, școală în natură prin proiect WeWilder

we wilder armenis
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Cariera de nisip de lângă Lugoj a devenit sală de clasă pentru o zi. Cei mici au învățat aici despre modelarea lutului.

În cadrul lecției ținută sub cerul liber, „profesori” au fost ghizii de sălbăticie Otilia Petconi și Călin Tîru. De la ei, elevii au deprins cunoștințe despre traseul unui produs realizat din argilă și au primit informații de la tematica legată de natură până la imprimarea în ceramică realizarea prin tehnologia 3D. S-a întâmplat în cadrul proiectului denumit „Argilă agilă”, susținut de Fondul Științescu Banatul Montan, operat de Fundația Comunitară Banatul Montan.

În cariera de nisip, copiii au găsit urme de vulpe, căprioară, pisică, iepure și lup. Apoi au luat mulaje cu ajutorul gipsului, iar acestea vor fi imprimate pe vase de ceramică imprimate 3D. Nisipul este un material în care urmele de animale se imprimă cu o fidelitate aparte și relevă detalii care în alte substraturi nu se văd atât de bine.

Muzeul TM

Elevii au fost însoțiți de d-na directoare Iconia Miculescu iar echipa WeWilder le-a avut pe Mirela Fenes, ranger la WWF Romania, Oana Mondoc și Alina Floroi. Lecția în natură a fost posibilă cu sprijinul Primpriei Armeniș care a asigurat transportul celor implicați în proiect. WeWilder și echipa WWF însoțesc copiii din Armeniș în călătoria „After-school la urme” încă din toamna anului trecut.
Foto: Kevin Terschak

proiectul „argilă agilă”, lecție deschisă în mijlocul naturii.

Proiectul „Argilă agilă”, lecție deschisă în mijlocul naturii.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/