Elevii din aproape 60 de școli din Timiș se reîntorc la cursurile față în față, după noile reguli

De luni se reîntorc la cursurile față în față preșcolarii și elevii din localitățile în care rata de infectare cu Covid-19 este sub 3 la mia de locuitori, indiferent de procentul de vaccinare din rândul dascălilor, conform deciziei luate la nivel național. În Timiș, aproximativ 60 de unități de învățământ au fost închise, în ultima perioadă, deși în localitățile respective incidența era chiar și sub unu la mia de locuitori. 

În Timiș, după modificările la ordinul comun care au apărut vineri după-amiază, sunt 496 de unități de învățământ care vor avea elevi cu prezență fizică și 106 unități care vor avea activități încă în online. Ordinul comun a fost modificat astfel încât elevii pot frecventa cursurile față în față și în localitățile unde rata de infectare este sub 3 la mie, chiar dacă procentul de vaccinare în rândul cadrelor didactice nu a atins pragul de 60%.

„Modificările nu sunt majore, dar sunt semnificative, dat fiind faptul că și elevii din localitățile mici au posibilitatea să vină la școală cu prezență fizică, în sensul că au fost unități unde grădinițe, școli primare au rămas săptămâna trecută în online din cauza procentului de vaccinare în rândul cadrelor didactice care a fost sub 60%, deși la nivelul localității, rata de infectare era sub 1 la mie, în unele chiar nu existau cazuri de Covid. În principiu, în jur de 60 de unități de învățământ în localități mici, care nu au un număr mare de elevi, dar acei elevi erau vitregiți de posibilitatea de a veni la școală cu prezență fizică, iar de luni au posibilitatea să vină toți la școală, chiar dacă au procentul de vaccinare în rândul personalului sub 60%.”, a declarat Cosmin Hogea, inspectorul școlar adjunct de Timiș.

În ceea ce privește testele de salivă pentru elevi, situația este în continuare incertă. Ultimele informații arată că acestea ar trebui să ajungă în unitățile de învățământ la sfârșitul acestei săptămâni.

„Cert este că a venit metodologia de testare, să vedem dacă rămâne nemodificată, în principiu testele pot fi făcute în cabinetele medicale școlare, respectiv cadrele medicale angajate în aceste cabinete. Pe de altă parte, există unități care nu au cabinete medicale și aici vom avea o problemă, în sensul că probabil vor fi făcute de părinți sau cadre didactice în baza unui instructaj în prealabil făcut de către cadrele medicale.”, a mai explicat Cosmin Hogea.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/