FOTO. Panourile publicitare de mari dimensiuni, amplasate alandala în Timișoara. Polițiștii au dat zeci de amenzi

publicitate4

Polițiștii locali au dat amenzi de peste 600.000 de lei pentru amplasarea unor panouri publicitare de mari dimensiuni în Timișoara, fără respectarea legislației în domeniu. Controalele au fost făcute în ultimele două săptămâni. 

În cadrul controalelor în care au verificat sistemele publicitare din oraș, polițiștii locali au constatat nereguli în ceea ce privește modul în care sunt amplasate meshuri și panouri publicitare de mari dimensiuni pe toate bulevardele mari: Calea Șagului, Ion Ionescu de la Brad, Liviu Rebreanu, Calea Martirilor, Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Calea Aradului.

publicitate1

leader board 728 x 90 px

Conform Legii 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate, polițiștii au dat operatorilor de publicitate 61 de sancțiuni, în valoare de 610.000 de lei.

publicitate3

Sancțiunile au vizat, printre altele, amplasarea mijloacelor de publicitate fără aviz pentru publicitatea temporară ori cu nerespectarea prevederilor acestuia şi a documentaţiei tehnice care a stat la baza eliberării avizului. E nelegală și montarea panourilor publicitare cu structură proprie şi elemente de susţinere care necesită fundaţie pe trotuare cu lăţime mai mică de 2,25 m, fără autorizație de construire valabilă, dar și amplasarea stâlpilor pentru indicatoarele publicitare direcţionale şi a mijloacelor de publicitate temporară fără avizul autorităţilor publice locale sau în alte locuri decât cele precizate prin avizul pentru publicitate temporară.

publicitate2

De asemenea, este interzisă amplasarea panourilor publicitare mobile sau a oricăror altor forme de reclamă pe spaţiile de circulaţie pietonală, nerespectarea obligaţiilor privind întreţinerea mijloacelor de publicitate şi afişarea permanentă a unor mesaje în cadru.

În plus, trebuie respectată obligaţia de a afişa în mod vizibil elementele de identificare ale panoului publicitar prin inscripţionarea acestora cu informaţii privind denumirea operatorului, codul de identificare fiscală a acestuia şi numărul autorizaţiei de construire.