Elevii din 21 de școli din Reșița riscă să înceapă cursurile în frig

Oficialii de la Primărie dau din nou din colț în colț că nu au bani ca să plătească serviciile prestate de E-On și Enel, societății de termoficare din Reșița. Edilul șef Mihai Stepanescu spune că dacă nu va primi bani de la Guvern, oamenii vor avea din nou de suferit.

Pentru că CET 2010 nu a trecut încă pe sistemul nou de încălzire, cel al microcentralelor de cartier, cel vechi încă provoacă pagube de milioane de lei bugetului local. Asta pentru că problema datoriilor este rezolvată doar de pe o lună pe alta. Edilul șef al orașului trage un semnal de alarmă pe această linie și spune că așteaptă să vadă sprijin concret de la Guvern în aceste zile. „Dacă până vineri nu primim niciun ajutor, cele 21 de școli și 3.000 de familii abonate la serviciul centralizat de încălzire rămân în frig”, a spus edilul șef al Reșiței, Mihai Stepanescu.

Pe lângă datoriile la Enel și E-On, Primăria mai suportă din bugetul local subvenționarea gigacaloriei cetățenilor. Dacă prețul de producție al acesteia este la Reșița de 431 de lei, municipalitatea suportă 180,98 de lei din sumă, iar restul abonatul.