Elevii de azi, jurnaliștii de mâine! Școala 7 deschide concursul adresat elevilor din întreaga țară

reviste scolare

Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița organizează ediția a IV-a a Concursului de reviste școlare „Jurnaliști în devenire”, activitate în cadrul Proiectului educațional regional „Lumea noastră”. Înscrierile se fac până la începutul lunii martie.

Cadrele didactice care doresc să înscrie o publicație școlară în concurs vor trimite un număr al revistei, apărut în anul școlar în curs, la Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița, până, cel târziu, în 4 martie 2022. Publicațiile școlare care vor fi înscrise în concurs se vor juriza în funcție de nivel (primar, gimnazial, liceal) și din punctul de vedere al conținutului: reviste magazin (caleidoscop), oglindind complex întreaga activitate a clasei/a școlii; reviste de specialitate (în limbi străine; beletristice; științifice, tehnice; științifico-fantastice; umoristice și de atitudine).

Juriul va aplica criterii elementare de selecție, privind conținutul și tehnoredactarea: adecvarea problematicii la interesele, preocupările și nevoile elevilor; modalitatea în care conținutul revistei oglindește activitatea școlii (a clasei), elevii care obțin performanță, oferta educațională a școlii; valoarea instructiv-educativă a conținutului; mediatizarea experimentelor naționale, a personalităților locale; modul atractiv, ingenios, original de tratare a subiectelor; corectitudinea gramaticală a textelor; aranjarea textelor; limbajul adecvat vârstei; prezentarea grafică; cultivarea parteneriatului școlar;  reflectarea unor evenimente ale comunității locale etc.

Organizatorii menționează că nu vor lipsi nici premiile. Se vor acorda, așadar, premiile I, II, III și mențiune la secțiunile: revistă magazin (caleidoscop) – revista clasei și revista școlii (ciclul primar, ciclul gimnazial, ciclul liceal); revistă de specialitate (ciclul gimnazial, ciclul liceal). Va fi amenajată, de asemenea, și o expoziție, care va cuprinde revistele înscrise în concurs.

„Ne dorim ca, și în acest an, să se înscrie în competiție reviste școlare de calitate, care să reflecte o preocupare serioasă și consecventă a cadrelor didactice spre coordonarea elevilor în activitatea de jurnalism școlar. În edițiile anterioare, publicațiile școlare au reprezentat produse finale ale proiectelor jurnalistice, reviste în care s-au regăsit elevii și preocupările lor, dar și diverse aspecte care privesc procesul instructiv-educativ. Concursul „Jurnaliști în devenire” se bucură de o participare tot mai mare de la un an la altul. Colaborarea cu Asociația Kreativ Research – Centrul de Studii Media și Cercetări Sociale  este o garanție a calității activității noastre, prof. Ileana Rotaru fiind un specialist media care ne-a fost alături încă de la prima ediție.”, precizează  prof. Cristina Ardeleanu, coordonator proiecte și programe educative în cadrul Școlii 7.

Detalii privind concursul (formularul de înscriere, protocolul de parteneriat, regulamentul) se pot obține la adresa de e-mail cristi_ardeleanu@yahoo.com.

1000 x 100 gif logiscool