„Citim împreună”. Subprefectul Ionescu, în mijlocul preșcolarilor de la două grădinițe rurale

sorin ionescu lectura 1
timisoara capitala 2023

Subprefectul de Timiș Sorin Ionescu a petrecut Ziua Națională a Lecturii în mijlocul preșcolarilor de la grădinițele din Utvin și Sânmihaiul Român. Copiii au ascultat entuziasmați povestea citită, mai apoi au purtat discuții pe tema narațiunii. 

În toate școlile și grădinițele din țară sunt organizate, de Ziua Națională a Lecturii, activități de încurajare a cititului. În unele clase, micuții au fost stimulați să aducă volumul lor preferat din care fie să citească, fie să povestească ce anume le-a plăcut mai mult. Subprefectul Sorin Ionescu, fostul director al Colegiului Bănățean din Timișoara, a ales să își petreacă dimineața printre copiii de vârstă mică de la grădinițele din Utvin și Sânmihaiul Român. El le-a citit copiilor „Copacii în care creșteau cărți”, de Paul Czajak și Rashin Kheiriyeh, o frumoasă narațiune care îi învață pe copii cum fiecare cuvânt, fiecare poveste și fiecare carte contează.

sorin ionescu lectura 3

„Am fost la copiii de grupă mică și mijlocie. Au fost fantastici. Am povestit, după lectură, fiecare lucru pe care l-am citit acolo. Copiii au fost veseli și frumoși, grădinițele în care ei învață sunt foarte frumoase… călduroase.”, a spus subprefectul Sorin Ionescu.

Cuib de vise 1000x100

Și copiii de la școala din Boldur au fost provocați, marți, să citească. Lor li s-a alăturat inspectorul școlar general de Timiș. Marin Popescu le-a citit o poveste preșcolarilor de la grădinița din Boldur.

boldur

Este primul în care în care România celebrează în 15 februarie Ziua Națională a Lecturii. Toate unitățile de învățământ din țară au programat între orele 11 – 14 activități de lectură la care au participat preșcolari și elevi. În întreaga țară sunt organizate manifestări, inclusiv la bibliotecile locale, cu activități pentru lectură.
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/