Asociația TM2023 are un nou director executiv. Cine este Ioana Băla?

piata unirii
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Consiliul Director al Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii a decis prin vot unanim ca Ioana Băla să îi ia locul Simonei Neumann la conducerea Asociației. Băla face parte din echipa executivă din august 2017. 

Mandatul Ioanei Băla ca director executiv al Asociației va fi unul de 6 luni. Anterior, ea a ocupat pozițiile de consilier juridic și manager de operațiuni. Conform statutului, din poziția de manager de operațiuni obținută în 2020, Ioana Băla a avut rolul de a-l seconda în atribuții pe directorul executiv al Asociației.

„Titlul de Capitală Europeană a Culturii, inițiat în 1985, a trecut prin multiple transformări, preluând din experiențele a peste 60 de orașe foste Capitale Europene ale Culturii. Astăzi, exercitarea titlului înseamnă respectarea unor angajamente foarte clare, asumate prin dosarul de candidatură câștigător. Asociația ne ajută în continuare să rămânem fideli valorilor cu care a candidat Timișoara, mai ales cu implementarea unor programe transversale, cum ar fi comunicarea și voluntariatul.”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei și președintele Consiliului Director al Asociației.

Pe de altă parte, tot primarul Timișoarei anunța, la finalul anului trecut, că entitatea care se va ocupa de gestionarea și implementarea programului cultural pentru 2023 va fi Centrul de Proiecte al municipalității.

promovare banner maxagro

CITEȘTE ȘI: Șapte experți, desemnați să se ocupe de proiectul TM2023. Fritz: „Nu am invitat 7 filosofi, ci profesioniști”

Simona Neumann și-a anunțat demisia de la conducerea Asociației la finalul anului trecut, invocând faptul că „motivația inițială care m-a determinat să accept procesul candidaturii și, apoi, gestionarea Proiectului Timișoara-Capitală Europeană a Culturii (…) s-a destrămat”. Mandatul Simonei Neumann s-a încheiat în 25 ianuarie.

În altă ordine de idei, în 2 martie va avea loc Adunarea Generală a Asociației. Printre punctele votate pe ordinea de zi a ședinței se numără alegerea membrilor consiliului director pentru pozițiile vacante și discutarea noii misiuni a Asociației.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/