Elevii care au picat bacul s-au înscris în toamnă!

Promovabilitatea mică la prima sesiune de bacalaureat a crescut numărul elevilor înscriși pentru cea de-a doua sesiune, ce se desfășoară în luna august. Sunt peste 1.000 de candidați pe liste, aproape toți cei care au picat în prima sesiune.

Dacă sesiunea de vară nu a adus mari rezultate la examenul de bacalaureat, elevii mai au o șansă în august ca să treacă bacul în acest an. Astfel, aproape același număr de elevi care a picat bacalaureatul în iulie s-a înscris și în cea de-a doua sesiune de examen, semn că elevii vor să promoveze examenul anul acesta.

Pentru cei 1018 candidați la bacalaureat s-au organizat trei centre de examinare: Colegiul Tehnic Reșița, cu 409 candidați, Liceul Teoretic „General Dragalina” Oravița, cu 257 elevi, și Liceul Tehnologic „Dacia” din Caransebeș, cu 352 înscriși. Centrul zonal de evaluare va fi în Reșița, la Liceul Teoretic „Traian Vuia”.

Probele de competențe vor începe în 19 august, iar probele scrise ale examenului de bacalaureat vor debuta pe 26 august. Bacalaureatul din acest an se va încheia în 30 august, cu proba la alegere în funcție de profilul clasei, iar pe 2 septembrie se vor afișa rezultatele celei de-a doua sesiuni de examene.