Elevii cărăşeni sunt „Prietenii pompierilor”

Elevii a opt şcoli din judeţ şi-au testat aptitudinile de pompieri în cadrul unui concurs organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, cu sprijinul ISU Semenic. La finalul unei competiţii acerbe, cei mai buni au fost premiaţi în prezenţa oficialităţilor judeţului.

Etapa judeţeană a concursurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor” s-a desfăşurat ieri, pe stadionul Mircea Chivu din Reşiţa. Competiţia a fost deschisă participării elevilor din clasele V-VIII, la linia de start înscriindu-se şcolile din Ezeriş, Sicheviţa, Berzovia, Grădinari, Târnova, dar şi Şcoala cu clasele I-VIII nr.1, Şcoala cu clasele I-VIII nr.9 şi Liceul Teoretic ,,Mircea Eliade” din Reşiţa.

Concursul i-a provocat pe cei mici pe parcursul a trei probe, care le-au testat atât cunoştinţele teoretice, cât şi îndemânarea de a trece pe obstacole sau spiritul de echipă în timpul întrecerii la ştafeta de 400 m.

La final, premianţii s-au dovedit a fi elevii Liceului Teoretic ,,Mircea Eliade”, urmaţi îndeaproape pe podium de Şcoala cu clasele I-VIII Târnova şi Şcoala cu clasele I-VIII nr. 9 din Reşiţa.

“La festivitatea de premiere au participat domnul prefect al judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, din partea ISU ,,Semenic”, domnul colonel Ilarie Buşe, adjunct al inspectorului şef, iar din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean, doamna inspector Doina Puichiţă. Au fost înmânate diplome, medalii, cupe şi alte accesorii”, a precizat plt. Eugen Urziceanu, din partea ISU Semenic.

Evenimentul a fost sprijinit de Grupul CEZ în Romania, care deţine în judeţ sistemul hidroenergetic din apropierea Reşiţei, şi se implică activ şi constant în proiectele destinate comunităţii.