Elevii cărășeni s-au întrecut în cadrul competiției „Cu viața mea apăr viața”

concurs isu
mbmr 1000x100

30 de echipaje de elevi și-au testat cunoștințele din domeniul protecției civile în cadrul concursului „Cu viața mea apăr viața”.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, a organizat joi, 18 aprilie, etapa județeană a concursului cu tematică specifică protecției civile „Cu viața mea apăr viața”.

Competiția s-a desfășurat în sala de sport a Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița și a aliniat la start 30 echipaje de elevi: 25 la categoria gimnaziu și 5 la categoria liceu, informează ISU „Semenic”.

Elevii și-au testat cunoștințele din domeniul protecției civile și au exersat modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență, în cadrul celor trei probe: una teoretică și două practice, respectiv „transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă pe distanța de 50 m” și „deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.

„Participarea la acest tip de concursuri este importantă pentru dezvoltarea în rândul tinerilor a unor trăsături comportamentale, cum ar fi curajul, disciplina, spiritul de echipă și corectitudinea”, mai precizează reprezentanții ISU „Semenic”.

La final, clasamentul a arătat astfel:

Câștigătorii la gimnaziu:
Locul I – Școala Gimnazială Târnova
Locul II – Școala Gimnazială Băuțar,

Muzeul TM

Locul III – Colegiul Național “Traian Lalescu” Reșița

Câștigătorii la liceu:
Locul I – Colegiul Tehnic Reșița
Locul II – Liceul Teologic Baptist Reșița
Locul III – Liceul Tehnologic “Trandafir Cocârlă” Caransebeș

Organizatorii competiției mai menționează că premiile au fost acordate cu sprijinul Consiliului Județen Caraș-Severin și TMK Hidroenergy Power – Grup Evryo.

concurs isu 3

concurs isu 2

FOTO: ISU „Semenic” Caraș-Severin

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/