Elevii plătesc naveta din alocație

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Printre problemele dezbătute de secretarul general de stat, Stelian Fedorca, împreună cu directorii școlilor din județ, cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, dar și alături de diferite oficialități locale, s-a numărat și problema navetei elevilor către școală, navetă suportată din buzunarul elevului.

După o analiză amănunțită a situației învățământului în județul Caraș-Severin, au fost semnalate o serie de probleme cu care se confruntă atât elevii cât și cadrele didactice din județ. Cum lipsa transportului este una dintre cauzele principale ale absenteismului la nivel local, s-a discutat problema navetei elevilor care de multe ori preferă să meargă pe jos kilometrii întregi ca să ajungă la școală, decât să plătească banii de bilet.

Elevii suportă costurile transportului din propriul buzunar, însă sumele cerute de operatorii de transport de multe ori depășesc cu mult un preț corect raportat la kilometri. „Copiii au acces destul de greu la școală, microbuzele sunt insuficiente, naveta elevilor este suportată de către elevi, iar costurile diferă de la o rută la alta în funcție de kilometri. Am analizat deja la nivelul Ministerului Educației și urmează să avem deja o discuție cu cei de la Protecția Consumatorului să vedem dacă aceste costuri nu au fost calculate exagerat”, declară Stelian Fedorca în urma discuțiilor cu autoritățile cărășene.

Nu este normal ca pe o distanță de zece kilometri pe același relief să ai tarife chiar de cinci ori mai mari. Acesta este și motivul pentru care școlarii nu și-au primit banii pe navetă, plata a ajuns până la nivelul lunii februarie, iar în buget nu sunt bani suficienți pentru a achita această navetă însă în curând acest lucru va fi rectificat. Sumele datorate elevilor pentru navetă vor fi decontate începând cu luna ianuarie, iar de acum încolo pentru elevi va fi calculat un tarif în acord cu operatorii rutieri”, mai adaugă secretarul de stat.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Amintim de situația celor trei elevi care ar fi fost nevoiți să parcurgă pe jos zece kilometri până la școală. Se întâmplă în satul Ineleț, comuna Cornereva, din cauză că rămăseseră trei elevi în școală, aceștia ar fi fost nevoiți să meargă zece kilometrii pentru a ajunge la cea mai apropiată unitate de învățământ. Soluția de compromis a fost ca o profesoară să facă naveta în fiecare zi pentru a le preda celor trei elevi.

Dacă problema elevilor ce își plătesc naveta pare să se rezolve, rămân cadrele didactice care sunt nevoite să își autofinanțeze transportul până la școala unde au fost repartizate.

Foto adevarul.ro

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/