Elevii agresivi produc daune în licee!

Problemele din școlile din țară se întâlnesc și la nivelul județului Caraș-Severin. La Oravița, se dorește întărirea sistemului de supraveghere video din școli în urma unor incidente  violente repetate.

În liceele din Oravița, cadrele didactice sunt depășite de situațiile cărora trebuie să le facă față. În urmă cu ceva timp, un elev a intrat în baia fetelor din Liceul Tehnologic “Mihai Novac” și i-a aruncat în față copilei o substanță ce conținea ceva acid. Acest eveniment este doar unul dintre cele care îngrijorează conducerea liceului.„Chiar dacă am instalat camere video pe coridoare, s-a întâmplat ca un elev să intre în baie la fete și să arunce cu o soluție ce conținea ceva acid pe fața unei fete. Am avut nenumărate probleme și avem în continuare cu elevii care distrug mobilierul. Am dori să instalăm camere video și în clase ca să îi surprindem pe cei care fac aceste lucruri”, declară Daniel Bogdan, directorul Liceului Tehnologic „Mihai Novac” Oravița.

daniel bogdan

Inspectorul general școlar, Paul Șușoi, consideră că mai multe camere de supraveghere instalate ar scoate la iveală nu atât comportamentul violent și făptașii distrugerilor, cât imposibilitatea cadrelor didactice de a stăpâni elevii. „Aceste probleme trebuie rezolvate în interiorul școlii, iar alte camere video v-ar da de gol că nu reușiți să vă controlați elevii în școală”, a declarat Paul Șușoi la ședința directorilor școlilor.

Dorința conducerii liceului ar putea fi îndeplinită de administrația locală ce merge mai departe cu dotarea unităților școlare cu camere de filmat. „Deja am montat camere de supraveghere video la Liceul Tehnologic „Mihai Novac”, fostul liceul agricol, și urmează să montăm în toate instituțiile de învățământ din oraș. În plus, în urma unui contract pe care administrația publică locală l-a semnat cu firma de cablu care a intrat în oraș, aceasta urmează să asigure suportul tehnic pentru montarea de camere video în toate parcurile din Oravița, dar și într-o intersecție. Practic, societatea va suporta costul pentru fibra optică, din buzunarul propriu, iar Primăria va cumpăra doar camerele video, 15 la număr”, a declarat Dumitru Ursu, primarul orașului Oravița. Implementarea sistemului de supraveghere cu tehnologia modernă ar fi costat administrația locală peste 100.000 de lei.

Foto antena3.ro