Elevi din toată țara s-au reunit la Timișoara la olimpiadele naționale ale artelor. Universitatea de Vest asigură suport

universitatea de vest

Ministerul Educației organizează anul acesta Olimpiadele Naționale de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei în Timișoara, în perioada 26-29 aprilie, iar UVT susține acest demers prin infrastructura și expertiza Facultății de Arte și Design. O bună parte din examene, dar și componența comisiilor de evaluare beneficiază de aportul cadrelor universitare din UVT. De asemenea, elevii de liceu din toată țara vor fi ghidați în vizite de documentare de către voluntarii Facultății de Arte și Design.

Președinții olimpiadelor de muzică și teatru sunt cadre didactice ale Facultății de Muzică și Teatru. În cadrul comisiei de Arta Actorului se află prof. univ. dr. Violeta Zonte, decan FMT, iar în cadrul comisiei de Muzică – Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii Teoretice se află conf. univ dr. Cristina Mălăncioiu. La solicitarea Ministerului Educației, FMT a nominalizat componenți în comisia de Canto, Vioară și Pian, oferind și spații ale facultății în vederea desfășurării acestei olimpiade.

„Îndeplinindu-și la nivel de excelență misiunea lor educațională, facultățile vocațional – artistice ale Universității de Vest din Timișoara sunt conștiente de faptul că elevii talentați de astăzi sunt artiștii de mâine. Ne bucurăm să îi întâmpinăm pe elevii veniți în Timișoara din toate județele țării, la aceste olimpiade școlare, competiții ce reprezintă o etapă esențială pentru formarea lor, ca viitori studenți în artele lirice și vizuale. Le doresc mult succes tuturor participanților înscriși în competițiile olimpiadelor vocațional-artistice!”, a declarat rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Cuib de vise 1000x100

Marți a început proba de improvizație scenică, desfășurată în Sala de Spectacole a Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, la care participă elevi din 14 licee cu clase de profil din ţară: Brăila, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sfântul Gheorghe, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timişoara și Tulcea.

Următoarele probe și etape ale olimpiadelor se vor desfășura zilnic, până în 29 aprilie, când, de la ora 10, va avea loc premierea rezultatelor, organizată în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT, la care vor participa atât reprezentanții Ministerului Educației, cât și cei ai universității.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/