Elevele din Timiș abuzate sexual de profesori, încurajate să-și spună povestea

Elevele care învață în unitățile de învățământ din județul Timiș, abuzate sexual de către profesori, sunt încurajate să-și spună povestea sub anonimat, în cadrul unei campanii intitulate „NU în școala mea”. 

O campanie inedită se desfășoară la nivelul județului Timiș în perioada 25 noiembrie – 9 decembrie. Acțiunea este intitulată „NU în școala mea”, fiind organizată de către Asociația SPICC, un ONG din Timișoara, cu scopul de a atrage atenția asupra abuzului sexual la care sunt supuse elevele de către profesori.

Ai fost vreodată abuzată în școală de către o persoană cu autoritate, un profesor, de exemplu? Dacă da, ai apelat la diriginte/directorul şcolii? Te-au crezut? Noi știm că şcoala poate fi locul hărțuirii și abuzurilor, însă Ministerul Educaţiei Naţionale pare să nu știe. Nu există programe de prevenție, de conștientizare, de ajutor pentru victime. Nu există nici măcar statistici despre hărțuirea sexuală din învățământ. Tocmai de accea, vrem să venim în ajutorul fetelor care au fost şi sunt în continuare abuzate sexual de către profesori, pentru a le oferi un spaţiu sigur în care își pot spune povestea. Dacă vreodată ai fost victima unui astfel de profesor, ne-ar ajuta, atât pe noi cât şi pe multe alte fete, să ne spui povestea ta, în mod anonim, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la abuzurile din sistemul românesc de învăţământ. Scrie-ne în privat și noi vom publica mesajul tău, protejându-ți identitatea”, transmite ONG-ul timișorean, care a și creat un eveniment pe Facebook.

Asociația SPICC informează că își dorește prin intermediul acestei campanii să spună stop abuzurilor și să demonstreze că „hărţuirea sexuală în şcoli este un fenomen care trebuie sancţionat”.