Un elev din Timiș, eliminat de la BAC după ce a încercat să copieze cu telefonul la proba scrisă la Chimie

Un elev din Timiș a fost eliminat, astăzi, de la proba scrisă la Chimie din cadrul sesiunii de toamnă a BAC-ului după ce a încercat să copieze folosindu-se de telefonul mobil. Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, alți 173 de candidați nu s-au simțit pregătiți să participe la proba la alegere a profilului și specializării, astfel că au absentat.

Astăzi a avut loc cea de-a treia probă scrisă din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului și specializării. Conform Inspectoratului Școlar Timiș, un elev care provine din promoția anterioară a fost eliminat din examen după ce a fost prins cu telefonul mobil la proba scrisă la Chimie. Incidentul a avut loc la centrul de examen deschis la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” din Lugoj. Astfel, liceanul care a încercat să fraudeze BAC-ul a primit nota 1 și nu se va mai putea prezenta la următoarele două sesiuni ale examenului.

În total, la această probă s-au înscris 816 candidați, dintre care 173 au decis să nu se mai prezinte la examen. Dintre cei prezenți, 350 au ales să susțină proba scrisă la Biologie, 239 la Geografie, 18 la Fizică, 11 la Psihologie, opt la Sociologie, șase la Chimie, șase la Logică și Argumentare, trei la Informatică și doi la Economie.

Mâine are loc ultima probă scrisă din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat, la limba și literatura maternă.