Ei vor să ne administreze orașele!

La birourile electorale s-a încheiat etapa depunerii candidaturilor pentru funcţia de primar în cele opt oraşe ale judeţului. Cel mai mare interes l-au generat fotoliile de edil-şef la  Reşiţa şi Oraviţa.

Cu rezerva că la această oră încă se mai pot formula contestaţii, pentru Primăria Reşiţa s-au depus nouă candidaturi, doar una venind din partea unui candidat independent. Nadia Potoceanu candidează sub sigla Partidului Verde, Partidul Alianţa Socialistă mizează pe Claudia Daciana Loga, Partidul Poporului Dan Diaconescu îl aruncă în luptă pe Valentin Blănariu, iar Dumitru Tilică Pârvulescu îşi încearcă şansa ca reprezentant al Partidului România Mare. Primarul în exerciţiu, Mihai Stepanescu, candidează pentru un nou mandat, din partea USL de data aceasta, şi îi mai are ca şi contracandidaţi pe Gheorghe Năsturel, de la Partidul Democrat Liberal, pe Marinela Ionela Belba, de la PNGCD, pe Daniel Axmann, reprezentantul PPLC, şi pe independentul Gheorghe Filipescu.

La Caransebeş, s-au înscris în lupta electorală pentru Primărie cinci candidaţi. Ioan Marcel Vela, actualul primar, susţinut de USL, încearcă să obţină voturile caransebeşenilor pentru încă un mandat. Vor să-i ia locul pedelistul Alexandru Stănescu, Nicolae Şellner, de la PPDD, Caius Ioan Jucos, şi Gheorghe Talpazan, candidatul PNGCD.

PSD, PNL şi PC, pe liste separate la Oraviţa

Bătălie mare va fi şi pentru Primăria Oraviţa. Actualul edil, Ioan Goga, trecut de curând la PNL, îi va avea ca şi contracandodaţi pe Dumitru Ursu, de la PSD, Doru Novăcescu, de la PC, Dumitru Ghenadi, de la PDL, Adrian Gavrilovici, de la UNPR, Victor Viorel Inţa, susţinut de PRM, Marcel Laza, de la PPDD, Teofil Drugărin, de la PNŢCD, şi Nicolae Ploscaru, de la PNGCD.

Nici la Anina USL-ul nu a putut propune un singur candidat. Gheorghe Neicu, care a lăsat PDL-ul pentru PNL, mai vrea un mandat de primar. Liberalul Gheorghe Românu, Mircea Petolia, de la Partidul Verde, Mircea Crişan, de la UNPR, candidatul PPDD, Constantin Hoancă, şi Gavrilă Careba, de la PDL, vor să-i ia însă locul.

Cam la fel stau lucrurile şi la Moldova Nouă în ceea ce priveşte alianţa dintre PSD, PNL şi PC, în sensul că nu există un candidat comun. Social-democratul Matei Lupu, pedelistul Cătălin Bâcleşan, Nicolae Momirovici, de la PPDD, şi Eugen Băleanu, de la Partidul Verde, intră în bătălia electorală cu actualul primar, Ion Chisăliţă, care vrea să obţină voturile necesare pentru un nou mandat din postura de membru al Alianţei Centru Dreapta PNL-PC.

Simi, primul perdant

La Oţelu Roşu, un lucru este deja clar. Iancu Simion Simi, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, nu va mai fi primarul oraşului. Îşi dispută şefia Primăriei, Luca Mălăiescu, de la USL, Constantin Cristescu, candidatul PAS, Dragoş Enache, de la PDL, şi Goguţa Cocoşilă, de la PPDD.

Primul înscris la alegerile pentru Primăria Bocşa este independentul Petru Ioan Moldovan. Liviu Ion Maruşca, de la PNGCD, Rodica Liliana Nedelea, de la PPDD, şi pedelistul Gabriel Eugen Cismăneanţu sunt contracandidaţii actualului primar, Mirel Patriciu Pascu, care are susţinerea USL-ului.

La Băile Herculane sunt opt candidaţi la funcţia de primar. PNGCD l-a propus pe Marius Nicoară, USL îl susţine pe Petru Mircea Golopenţa, iar PPDD merge pe mâna Marianei Iacob. Ion Oprescu vrea din nou la Primărie, de data aceasta din postura de candidat al Uniunii Ecologiste din România, Iova Ion Domilean este candidatul UNPR, PRM îşi încearcă norocul cu Nicolae Almăşan, dar fotoliul de primar este vizat şi de independentul Ilie Cristescu. Nicuşor Vasilescu, primarul în exerciţiu, spune că are destule proiecte de finalizat şi şi-a depus candidatura pentru un al doilea mandat.

Cum se vor încheia aceste dispute electorale urmează să aflăm în 10 iunie. Până atunci urmează o lună de campanie electorală, în care fiecare trebuie să convingă electoratul că e cel mai bun.