Egali cu zero! Liber spre Real Madrid și Barcelona!

CSM Reșița a remizat astăzi, 0-0, pe propriul teren, cu FC Avrig, echipă ai cărei jucători intră pe teren din pasiune, după opt ore de muncă la supermarket, în mașina de taxi, în picioare la frizerie, servind în cafenele sau intervenind în calitate de pompieri pentru stingerea incendiilor și care pentru punctul din Valea Domanului au fost premiați cu câte 100 de lei de titular!

Fotbaliștii CSM-ului au demonstrat încă o dată că joacă din amintiri de pe vremea când evoluau în Liga 2 și, unii dintre ei, chiar pe prima scenă a țării. Cei 11 oameni care au mai rămas în galerie i-au cerut la finele meciului demisia antrenorului Tavi Benga, dar când un fotbalist nu e în stare să dea o centrare din zece încercări nu mai e de vină omul de pe bancă. Cei sub 150 de spectatori de pe „Mircea Chivu” au văzut și astăzi un meci între fițele și talentele, salariile exorbitante pentru acest nivel și condițiile excelente de pregătire, pe de o parte, și pasiunea pentru fotbal de cealaltă. În cealaltă parte fiind adversarii din Avrig, jucători tineri care se antrenează de trei ori pe săptămână și care cheltuie într-un an cât CSM în două luni. Cel mai probabil, rosso-nerilor le vor fi reînnoite ofertele ironice ale primarului Nelu Popa de a pleca spre Real Madrid și Barcelona. Liberi de contract!

„Meritam să intrăm în avantaj la pauză, fără nicio îndoială. Dacă stăm să ne gândim că am ratat singur cu portarul, că am avut două în bară și cel mai bun jucător al Reșiței a fost portarul Zimmermann, poți să te declari nemulțumit de rezultat. Pentru noi orice punct câștigat afară e un rezultat foarte bun, cu atât mai mult cu cât am jucat cu un adversar de tradiție. Noi avem un lot cu o medie de vârstă de 22 de ani și acești copii joacă pe aceste stadioane ale Ligii a III-a pentru prima dată în viața lor. Puteam scoate mult mai mult de la acest meci, dar plătim tribut lipsei de experiență. Noi am controlat clar din punct de vedere tactic prima repriză, am avut ocazii de gol, șuturi la poartă, nu am avut posesie, pentru că am cedat-o deliberat”, a declarat Mihai Ianc, antrenorul lui FC Avrig.

„În prima repriză, jucătorii nu au respectat anumite sarcini de joc, sarcini tactice. Prima repriză a fost a celor de la Avrig, au avut cele mai mari ocazii de gol. În repriza a doua am dominat de la un capăt la altul, dar din păcate lipsa de luciditate au făcut ca acest meci să se termine 0-0. Dacă până acum am invocat ghinionul și nu meritam să pierdem unele jocuri, astăzi nu meritam mai mult de un egal”, a recunoscut cu fair-play Tavi Benga, care va da luni un răspuns conducerii clubului cu privire la rămânerea sau plecarea sa de la echipă.