Egal pentru Alexandru Pelici la primul meci acasă cu Ripensia Timișoara

Ripensia Timișoara și CS Mioveni au terminat la egalitate, 1-1, meciul jucat la revenirea roș-galbenilor pe arena din Ciarda Roșie. Mioveniul a deschis scorul în prima repriză prin Valentin Balint, dar ripensiștii au reușit să revină prin golul marcat de Cătălin Bădăuță.

Oaspeții au început mai curajos și au avut și un șut în plasa laterală, al lui Balint. Ripensia a irosit o primă mare ocazie la o centrare a lui Zaluschi din stânga, însă Mansour nu a ajuns la minge. La fel a pățit și atacantul oaspeților, Balint, după o lovitură liberă bătută de Kylien. Același fundaș a mai bătut din aceeași poziție o altă fază fixă, Rădulescu a respins greu, în sus, iar mingea a atins și bara transversală, dar gazdele au scăpat fără gol primit. Mioveniul a reușit să marcheze însă în minutul 37, când Balint a pătruns cu mingea la picior în careu și a trimis la colțul lung. Ripensia a mai fost periculoasă chiar înainte de pauză. Mansour a trimis cu capul peste poartă o centrare bună a lui Călin Toma.

Oaspeții au cedat inițiativa și asta i-a costat

Mioveniul s-a mulțumit doar să se apere în repriza a doua, și asta i-a ieșit până la un anumit punct. Zaluschi a centrat similat ca în prima repriză, și nici Dumiter, nici Mansour nu au putut fructifica mingea, din câțiva metri în fața porții. Adi Popa a fost blocat și el în careul mic, după ce Anghelina a trimis un balon util în zonă. Anghelina a luat următoarea fază pe cont propriu, dar a tras peste poartă. Până la urmă, golul gazdelor a venit în minutul 77, după un corner al oaspeților. Ripensia a plecat pe contraatac, Dumiter i-a pasat lui Mansour, care a centrat în fața porții, iar acolo Bădăuță a știut cum să fructifice mingea. În prelungiri Ripensia a fost periculoasă la un corner, dar portarul Croitoru a respins.

Ripensia Timișoara: Iul. Rădulescu – Ad. Popa, Străuţ, Hecsko, C. Toma – Burdeţ, Anghelina (min 90 Apro) – Monea, Zaluschi (min 72 Bădăuță), Dumiter – M. Gueye (min 81 Popovici)

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Kilyen, Rob. Gherghe, Celea, Burnea, R. Lazăr, C. Năstăsie , Rădescu, Al. Popescu (min 87 Drugă), Coşereanu (min 78 Ayza), Val. Balint (min 91 G. Ivan)

Foști colegi, cei doi antrenori s-au felicitat reciproc

Alexandru Pelici i-a antrenat pe cei de la Mioveni și și-a felicitat foștii colegi din staff. „Îmi felicit băieții pentru efort și munca depusă azi. Păcat de ocaziile create. Eu cred că după aspectul ocaziilor clare de gol, meritam victoria. Am întâlnit o echipă bună a campionatului, organizată, cu o tranziție pozitivă foarte bună, o echipă care se apără bine grupat și atacă bine pe spații. O echipă care are doar 11 goluri primite, e pe primul loc în Liga a II-a la acest capitol, dar noi am reușit să ne creăm ocazii, din păcate, nu am reușit să le fructificăm. E un prim pas împreună, îi felicit și sperăm să acumulăm cât mai multe puncte din jocurile care au rămas. Nu știu dacă terenul ne-a avantajat, ca și suprafață de joc e tot ca ”Dan Păltinișanu”. Probabil că jucătorii sunt mai familirizați cu acest stadion, au repere, mai bine definite. În mod sigur, spectatorii au contat astăzi. În numărul în care au fost, dacă erau pe ”Dan Păltinișanu”, nu s-ar fi auzit. Dar așa, s-au auzit, ne-au împins de la spate. Le mulțumim și le dedicăm lor și întregii familii Ripensia, pe care începem să o formăm, un prim punct. Păcat de golul primit. Era o fază care nu anunța nimic, o aruncare de la margine, dar pe care am interpretat-o greșit. În rest, nu-mi aduc aminte să fi fost alte ocazii ale Mioveniului”, a declarat Pelici.

Iordan Eftimie a urat succes Ripensiei și lui Pelici. „Noi ca antrenori nu spunem niciodată echipei să se retragă, ci din contră, să jucăm. Eu zic că dacă jucam cum am jucat și în prima repriză… Știți cum sunt jucătorii, probabil din instinctul acela, să conserve rezultatul, ei se retrag. Am făcut puțin pasul înapoi, asta este adevărat. Am fost egalați pe final de joc.Până la urmă e un punct câștigat și eu îmi felicit jucătorii pentru că nu am pierdut acest joc. Știam că e o echipă bună. Păcat, pentru că e o echipă bună. Eu îl cunosc destul de bine pe Alex și știu ce le cere jucătorilor, a fost organizarea altfel de până acum. Știam că întâlnim o echipă bună. Nu locul din clasament arată valoarea echipei. S-a văzut la ei o altă atitudine în joc, agresivitate în joc. Le urez baftă în continuare, a precizat tehnicianul Mioveniului.

Etapa viitoare, Ripensia joacă în deplasare la Daco-Getica București.