Eforturi pentru o eficiență cât mai mare a ocupării pe piața muncii!

Un nou proiect vine în ajutorul românilor fără loc de muncă, pentru a se apropia și a înțelege cât mai mult și cât mai clar din posibilitatea și modalitățile de găsire a locului de muncă potrivit.

„Observatorul pieței muncii”, implementat de AJOFM Hunedoara, este un proiect care vrea eficientizarea modului de monitorizare, analiză și prognoză asupra schimbărilor survenite pe piața muncii. Astfel, șomerii vor fi ajutați să se adapteze la tendințele de evoluție a cererii de forță de muncă.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Caraș-Severin vine ca partener în acest proiect, alături de alte nouă agenții județene. Contribuția eligibilă a solicitantului, în acest caz AJOFM Hunedoara, este de aproape 3.500.000 de lei, la care se adaugă aproape 10.000.000 de lei, din asistență financiară nerambursabilă.

Mai exact, proiectul presupune furnizarea unui sistem operațional de analiză, prognoză și sinteză a evoluției pieței muncii cu scopul creșterii capacității de anticipare a nevoilor de formare profesională. Mai mult, odată implementat, programul va permite și o analiză a activităților de formare profesională din sistemul de învățământ, dar și creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de formare profesională solicitate pe piața muncii.

Proiectul a fost lansat la data de 1 octombrie, la Petroșani. Grupul țintă este de o sută de persoane, personal propriu al Serviciilor Publice de Ocupare de la cele zece agenții județene. Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea capacității de monitorizare a schimbărilor care apar pe piața muncii”, a explicat Sebastian Buzori, manager asistent în cadrul proiectului.