Eficientizare! Compartimente noi în cadrul Primăriei Municipiului Lugoj

reorganizari primarie
untitled design set 970x90 px

În cadrul ședinței de consiliu din 27 iunie, șeful administrației locale a anunțat înființarea de compartimente noi în cadrul aparatului Primăriei Municipiului Lugoj, dar și redimensionarea, separarea sau unificarea unor birouri deja existente.

„Principala măsură pe care o urmărim prin această organigramă este eficientizarea activității acestei instituții. Apar compartimente noi, care se ocupă de activități care n-au fost luate în considerare până acum, se redimensionează unele compartimente care au fost subdimensionate sau supradimensionate. Asta nu a venit așa, peste noapte, la o lună, două după preluarea mandatului. Am discutat cu colegii, le-am ascultat punctele de vedere, le-am dat șansa de a-și schimba conduita, de a se raporta altfel la atribuțiile de serviciu. Am avut toată deschiderea și le-am pus la dispoziție salarii mai bune și o bază materială mai bună. Din păcate, nu s-a schimbat nimic în comportamentul unora. Majoritatea nemulțumirilor venite de la cetățeni sunt cam aceleași ca în trecut. Oamenii se plâng că nu au dialog cu administrația”, a punctat primarul Claudiu Buciu.

El a propus mai multe amendamente la proiectul de hotărâre al organigramei Primăriei Municipiului Lugoj, amendamente care au trecut, prin votul consilierilor.

Astfel, nu va mai exista Serviciul juridic contencios, ci doar Biroul juridic, iar Compartimentul agricol – fond funciar își va schimba denumirea în  Compartimentul agricol – fond funciar și mediu, urmând să preia și activitatea de mediu.

Compartimentul „Asociații proprietari” va trece la Serviciul de investiții, subcompartimentul Documentație tehnico-economică, eficiență energetică și asociații de proprietari.

De la Biroul de resurse umane, o parte din angajați vor pleca spre alte structuri, așa că acesta se va transforma în Compartimentul de resurse umane, cu trei angajați. Cele două compartimente prevăzute inițial în subordinea lui se desființează.

În subordinea primarului se înființează direcția de Dezvoltare, finanțări și investiții.

untitled design set 970x90 px

Serviciul investiții va avea în subordine un Birou de investiții, și nu un Compartiment de investiții.

Va exista un Compartiment suplimentar de documentații tehnico-economice, eficiență energetică și asociații de proprietari, cu patru angajați.

În cadrul Serviciului de finanțări, Compartimentul management proiecte va fi transformat în birou de management proiecte, cu șase angajați.

Serviciul Poliția locală, prevăzut în prezent cu două compartimente și două birouri, va deveni biroul poliția locală, cu patru compartimente.

„Vă asigur că, prin această organigramă, ne dorim o Primărie care funcționează fiind orientată spre dezvoltare, nu spre simpla activitate de colectare a taxelor și impozitelor. Nu trebuie speculat politic acest moment”, a spus primarul Claudiu Buciu.