Eficiență de peste 90% a vaccinului Pfizer în cazul sindromului inflamator multisistemic. Complicația poate apărea la copiii infectați cu SARS-CoV-2

vaccin covid copii

Vaccinul Pfizer are o eficiență de 91% atunci când vine vorba de apariția unei complicații asociate cu boala COVID-19 la copii. Este vorba despre sindromul inflamator multisistemic.

Sindromul inflamator multisistemic la copii este o patologie postinfecțioasă hiperinflamatorie severă care poate afecta multiple organe și sisteme, inclusiv inima, plămâni, creier, piele, ochi și sistemul gastrointestinal.

Potrivit rezultatelor unui studiu, realizat de CDC în perioada 1 iulie 2021-decembrie 2021, eficiența vaccinului Pfizer este de 91%. Datele au fost adunate de la 24 de spitale de pediatrie din 20 de state americane și a fost vizată grupa de vârstă 12-18 ani.

„Toți pacienții din studiu care au necesitat terapie intensivă au fost nevaccinați. „Vaccinul Comirnaty a fost autorizat pentru copiii între 5 și 11 ani abia din 2 noiembrie 2021 în Statele Unite, așa că studiul este efectuat doar pe populația de 12-18 ani. Studiul subliniază importanța vaccinării tuturor copiilor eligibili”, anunță Ro Vaccinare.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Sindromul inflamator multisistemic sau PIMS apare în general la 2-6 săptămâni de la o infecție inclusiv ușoară sau asimptomatică cu virusul SARS-CoV-2. Este un sindrom rar, iar rata incidenței sale înaintea pandemiei COVID-19, estimată în 5 țări europene, a fost de aproximativ două până la șase cazuri la 100.000 de copii și adolescenți cu vârsta sub 20 de ani, pe an și mai puțin de două cazuri la 100.000 de adulții cu vârsta de 20 de ani și peste, pe an. Simptomele pot fi: oboseală, febră ridicată persistentă, diaree, vărsături, dureri de stomac, cefalee, dureri în piept și dificultăți de respirație.

Studiul poate fi accesat AICI.