EFECTUL ŢIRIAC. „Autorităţile dorm, nimeni nu face nimic pentru a opri masacrul din Caraş-Severin!“

O puternică organizație pentru protecția animalelor din România ia atitudine față de partida de vânătoare organizată de Ion Țiriac, cel mai bogat om din România, pe Domeniul Regal de la Ersig.

Mișcarea Dreptate pentru Animale a postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare un amplu protest la adresa partidei de vânătoare organizată de către Ion Țiriac pe Domeniul Regal de la Vermeș și Ersig. Voluntarii de la MDPA spun că „vânătoarea nu este sport” și că trebuie spus „stop masacrării animalelor din România”.

„Partida anuala de vanatoare organizata de omul de afaceri Ion Tiriac nu va mai avea loc anul acesta la Balc, in judetul Bihor, ci la Ersig, in Caras-Severin, pe un domeniu de vanatoare de 700 de hectare achizitionat in urma cu doi ani de fostul tenismen. Mai multi oameni de afaceri din Europa au sosit cu aeronave private si au fost primiti in Salonul Oficial. Autoritatile din Romania dorm, nimeni nu face nimic pentru a opri acest masacru in care sute de animale nevinovate sunt macelarite!

#RomaniaGroazei
#RomaniaCrimei
#RomaniaMasacruluiAsupraAnimalelor, au postat aceștia pe pagina de facebook a organizației.

Cât privește autoritățile Statului Român, Direcția Regională a Vămilor și Inspectoratul Județean de Poliție au fost notificați legal cu privire la partida de vânătoare, iar potrivit Agenției de presă Mediafax, medici veterinari de la DSV Caraș-Severin au fost trimiși chiar la domeniul de vânătoare. Din păcate, deși am contactat instituția și ni s-a promis că vom fi informați cu privire la această partidă de vânătoare, responsabilii de presă de la DSV Caraș-Severin au profitat, probabil, de faptul că vinerea este zi scurtă și au plecat acasă fără a ne mai contacta, așa cum promiseseră că fac.

Având în vedere că partida de vânătoare se desfășoară la un Complex Cinegetic din Vermeș, satul Ersig, oficialii Ministerului Apelor și Pădurilor ne-au confirmat că acest complex are avizele de funcționare prevăzute de lege. Cât privește partida de vânătoare, dacă aceasta se desfășoară într-un complex cinegetic nu este necesară nici alocarea unei cote de captură și nici emiterea unei autorizații de vânătoare, administratorul complexului având decizia totală a vânatului crescut de el, în perimetrul îngrădit și declarat legal. Practic, acest Complex de vânătoare de la Vermeș este ca și o fermă, dar care nu crește animale domestice, ci a primit autorizare pentru a crește porci mistreți, cerbi lopătari și cerbi carpatini. De aceea, animalele din complex, acesta fiind o zonă îngrădită, nu pot pleca în alte fonduri de vânătoare și nici nu sunt crescute din fondul Statului, așa că administratorul complexului decide câte salvează și câte lasă în bătaia puștii…