Efectul „de îndată“: Caransebeșul ar putea fi mai luminos cu 3 milioane de euro!

Pentru prima dată după mai bine de un an de zile consilierii locali din Caransebeș s-au reunit în ședință „de îndată”, pentru a aproba depunerea unei cereri de finanțare de aproape 3 milioane de euro, care ar îmbunătăți iluminatul stradal din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

În deschiderea ședinței de lucru de azi a fost ales un nou președinte de ședință pentru următoarele trei luni, în persoana liderului grupului PSD, Florin Bogdea.

Potrivit primarului Felix Borcean, proiectul care se va depune, denumit „Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public al municipiului Caransebeș”, este prevăzut cu un sistem de telegestiune și se vor monta trei tipuri de corpuri de iluminat.

celtic transilvania 1000x100px

„Este, dacă nu mă înșel, prima ședință de îndată, în afara celei de acum un an de zile când consilierii PSD au refuzat desfășurarea ei, o ședință cu scântei și, de atunci, nu am mai avut o astfel de întâlnire între consilieri. Dar de data aceasta ne-am întrunit pentru votarea documentației tehnice la un proiect deosebit de important pentru Caransebeș, atât ca valoare bănească, de circa 3 milioane de euro, cât și ca importanță. Este un proiect care va reduce costurile legate de energia electrică și, de asemenea, rețeaua de iluminat public se va extinde în zonele unde nu există în prezent. Totodată, trecerile de pietoni vor fi iluminate cu intensificare în momentul în care pietonii vor traversa, se va reduce intensitatea luminilor pe timp de noapte în intervalul în care circulația pietonală și rutieră nu este intensă”, ne-a menționat primarul Caransebeșului, Felix Borcean.

Edilul a mai precizat că proiectul se va depune la ADR Vest, cofinanțarea municipiului Caransebeș fiind de 2%, iar odată implementat acest proiect, factura la curentul electric va scădea cu 40%.